Susun! Dans başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Susun Dans başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 12:04

Sessiz sinemanın eşsiz örneklerini sinemaseverlerle buluşturan Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri’nin dördüncüsü, 14-17 Aralık 2017 tarihleri arasında Akbank Sanat, Fransız Kültür ve bomontiada ALT mekanlarında seyirciyle buluşuyor.

Haberin Devamı

Bu yılın ana teması ise ‘Dans’! Kino İstanbul tarafından organize edilen festival, Cineteca di Bologna ve Eye Filmmuseum’un kurumsal ortaklığında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Goethe Institute, Polonya Başkonsolosluğu, İtalyan Kültür Merkezi, İsviçre Başkonsolosluğu, Fransız Kültür Merkezi, Cinemateque Française ve Filmoteka Narodowa’nın desteğiyle gerçekleşiyor.

Sinemanın öncü örneklerini canlı müzik eşliğinde bir araya getiren festivalde, yerli ve yabancı akademisyenler, araştırmacılar, küratörler tarafından her filme özel birer sunum yapılıyor.

Susun Dans başlıyor

Festival kapsamında dünyanın farklı arşivlerinden gelen restore edilmiş sessiz filmlerin yanı sıra dans ve sessiz sinema temalı yan etkinlikler seyirciyle buluşacak. Filmlere John Sweeney, Günter Buchwald, Frank Bockius, Daniele Furlati gibi dünyaca ünlü sessiz sinema müzisyenleri eşlik edecek.

Haberin Devamı

Biletler:
Tam: 18 TL / Öğrenci: 12 TL

 

Dünya tarihini değiştiren sebze: Patates

BAKMADAN GEÇME!