Sustuk çünkü...

Güncelleme Tarihi:

Sustuk çünkü...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 17:18

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, “Bir kulübün prensipleri başarısından daha önemlidir, Beşiktaş maçının ardından bu nedenle sustuk” dedi.

Hikmet Ferudun Tankut, kulübün Metin Türker Tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, başarının bir gün mutlaka yakalanacağını, belirlenen ilke, prensip ve prestijin her şeyden önemli olduğunu söyledi.

Attıkları her adımın, söyledikleri her sözün neler getireceğinin hesabını yaptıklarını anlatan Tankut, şöyle konuştu:
Beşiktaş ile oynadığımız maçta muhakkak mağduriyetlik söz konusu. Ancak yapılan hataları fırsat bilip federasyon ve değerli hakemlerin üzerine gitmedik. Biz prensip ve ilkelerimiz çerçevesinde yaşananların taraftarı, kamuoyunu ve kurumları yıpratacak bir şekle dönüşmesine fırsat vermedik. Kardemir Karabükspor'un çizgisi bundan sonra da aynı devam edecektir. Bir kulübün prensipleri başarısından daha önemlidir, Beşiktaş maçının ardından bu nedenle sustuk. Elbette bizim de canımızın yandığı birçok maç oldu. Canımızı yakan hataları gerekli kurumlara yasalar çerçevesinde ilettik. Eğer bir hakemden şikayetçi olunacaksa ilgili kurumu var. Oralara yapılacak şikayetler muhakkak değerlendirmeye alınır. Kamuoyunda infial oluşturacak hiçbir hareketin içinde olunmaması gerektiğine inanıyoruz.”

CERNAT'IN BEYANATLARI

Tankut, futbolcuları Cernat'ın Beşiktaş ile ilgili Ukrayna basına beyanat verdiğine yönelik haberler çıktığını belirterek, şunları kaydetti:
“Bazı internet sitelerinde Cernat'ın Ukrayna basınına 'Beşiktaş'ın problemleri var. Savunmaları kötü ve Guti'nin oynamadığı maçlarda etkisiz kalıyorlar. Son maçta soyunma odasından bağırışma sesleri geliyordu. Oyuncuların kavga ettiği barizdi. Takım içindeki atmosferin ve havanın çok kötü olduğunu söyleyebilirim. Bu durum Dinamo Kiev'in işine yarayabilir' diye demeç verdiği yayımlandı. Cernat'ın Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi maçı öncesinde Ukrayna basınına bilgi verdiği iddiaları asılsızdır. Oyuncumuzla görüştüm, kesinlikle böyle bir demeç vermediğini söyledi. Ben Cernat'ın kişiliğine inanıyorum ve güveniyorum. Böyle bir ortamda işi karıştırmaya çalışanlar var. Kardemir Karabükspor, Beşiktaş ile kardeş takımdır.”

Tankut, toplantı sonunda İsveç İkinci Lig'de mücadele eden Türk takımı Konya Kardemir Karabükspor yöneticilerini kabul etti. Konya Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Fazıl Tütüncü ve Tankut karşılıklı takım formalarını birbirlerine hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!