Susma Sustukça ...

Bu yazıya başlamak hiç içimden inanın gelmedi. Kaybedilen puanların ardından hep hakem, sert futbol ve Schuster dedim.

Eee peki ne demeliyim. Yalansam yalansınız deyin. Dün akşamki Karabük maçı aslında Türk futbolunun tüm karakteristik özelliğini ortaya koydu.
 
Küçüksünüz ve hep de öyle kalacaksınız. Manteliteniz gelişmiyor, 1 puan almak adına defans yapıp öldüresiye sert futbol oynuyorsunuz. Türk futbolunu ve yıldızlarını tekmeleye tekmeleye futboldan soğuttunuz. Schuster Türkiye' de 60' ların futbolu oynanıyor derken, aslında ne kadar haklı olduğunu gördüyoruz ama kendimize yediremiyoruz. Büyük takımdan puan almak adına futbolun içine ediyorsunuz. Beşiktaş' tan puan/puanlar alıp bir sonraki hafta 4-5 fark yiyorsunuz.
 
Zaten lige havlu atmış bir takım Beşiktaş. Şampiyonluk mücadelesi verenlere de başarılar bizden. Kimse unutmasın bir gerçek varki, şampiyonu Beşiktaş belirler. Acaba bu böyle mi olur ? Bu çağ dışı hakemler varken bu ülkede kimi şampiyon yapmak isterlerse onu yaparlar ve bunada kimse engel olamaz.
 
Geçen hafta Mehmet Aurelio' nun yaptığı hareketin aynısı İbrahim Toraman yaptı ama hakem sarı kart bile göstermedi.
Simao' yu ceza sahası içerisinde düşürdüler hakem penaltı yerine serbet vuruş verdi.
Deli İboyu ceza sahasına girerken indirdiler hakem kalk dedi.
Almeida' nın % 100 golünü vermedi.
Nobre' nin suratını parçaladılar.
Quaresma yerden kalkamadı.
 
Daha saysam 3-4 haftalık yazı olur ama gerek yok. Sen soyunma odalarına inip hakemlere küfür etmiyorsan, sen artık susmayacağım ne gerekiyorsa yaparım demiyorsan, sen takımın hocalığını yapmıyorsan sen ve senin camian böyle ezilir gider. Önce sen sen olacaksın, senin ağırlığını herkese gösterceksin. Sen milyonların sesi olmasın. Sen adam gibi durmalısın.Bak bakalım hakemler o zaman senin canını yakabiliyorlarmı. Çık ve artık masaya vur yumruğunu. Yumruklanmaktansa yumruk vur. Susma sustukça böyle oluyor işte.
 
Birtek Emenike' yi ilerde bırakıp gol aradılar. Tek başına Eminike ' de Beşiktaş' ın defansını dağıtmaya yetti. İbrahim Toraman' dan stoper olmaz kardeşim. Artık hep kademe hatası yapıyor ve gerçekten çok ağır kalıyor. Geldiği günden beri defansa çözüm üretemeyen Schuster' den neden başkan hesap sormuyor veya soramıyor. Türkiye' nin en iyi kadrosu bizdeyken neden bu kadar dibe vuruyoruz, çok basit 1- Schuster 2- başkanın pasif kalması 3- hakemler.
 
Giden şampiyonluk olsun diyeceğim ama içim acıyor. Taraftara üzülüyorum. Çıldırmak üzereyim. Kim bu hakemlerin kulağını çekecek ve ne zaman çekecek çok merak ediyorum. Bu ligde hakem makem kalmamış, birde bazıları avrupada maçlar yönetiyorlar yazıklar olsun.
 
Hakemlere sesleniyorum. Vicdanınız varsa biraz dikkatli maç yönetin.
Yazarın Tüm Yazıları