Suşehri'nde sigorta prim teşvikleri hakkında bilgilendirme

Güncelleme Tarihi:

Suşehrinde sigorta prim teşvikleri hakkında bilgilendirme
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 17:29

Suşehri'nde sigorta prim teşvikleri hakkında bilgilendirme

Haberin Devamı

Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),(DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde sigorta primi teşvikleri hakkında işadamları ve esnaflara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İlçe Kaymakamlığının organizasyonu ile Halk Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB Sivas İl Müdürü Bahattin Ünal, milli istihdam seferberliği kapsamında uygulamaya konulan istihdam teşviki ile, işverenlere destek olarak daha çok kişiye istihdam edilmesi gerektiğini söyledi. Mevcut çalışanlara ilave olarak alınacak işçilere gerekli destekleri KOSGEB olarak verdiklerini kaydeden Ünal, bu teşviklerin asıl amacının ülkede istihdamın artırılması için yapıldığını söyledi.

Sivas Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet Canpolat ise konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri, talimatları doğrultusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu beyin de gayretleriyle 'Akıl Teri ve Alın Teri' sloganı ile faaliyete geçen bir milli istihdam seferberliği başlatıldı. Bu seferberlik kapsamında, Sivas ve ilçelerimizde işverenlerimizin en az artı bir kişiyi istihdam etmeleri hususunda bir seferberlik başlattık. Devletimizin verdiği destekleri esnaflarımıza, işadamlarımıza anlatarak, bu seferberliğe destek vermelerini arzu ediyoruz. Bu konuda İlçe Kaymakamımız Sayın Ender Faruk Uzunoğlu'nun daveti üzerine geldik. Suşehri’nden bizler umutluyuz. Bu projeye fazlasıyla destek vereceklerine inanıyoruz" dedi.

Programa katılan Sosyal Güvenlik Kurumu Sivas İl Müdürlüğü şeflerinden Serkan Aslan ise, Suşehri’nde sigortalılar hakkında bilgiler verdi.

2017 yılı Şubat ayı verilerine göre 363 işyeri, 266 kadın ve 1406 erkek sigortalının bulunduğunu ifade eden Aslan, Bu sayının geçen yılın aynı ayına göre düşük olduğunu, fakat 2017 yılı Ocak ayına göre ise artış olduğunu kaydetti. Milli İstihdam seferberliği kapsamında devletin verdiği imkanların anlatıldığı toplantıya, İlçe Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Ak Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve ilçede bulunan esnaflar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!