Sürücülere kış bakımı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Sürücülere kış bakımı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2015 12:45

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, trafiğe çıkan her araca kışlık bakım yaptırılmasının ve kış lastiği taktırılmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Haberin Devamı

Apaydın, yazılı açıklamasında, havaların soğuması ve kar yağışı sebebiyle sürücülere lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamında alınması gereken önlemlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Kış aylarında sadece ticari araçların değil, tüm araçların kaza yaptığına dikkati çeken Apaydın, bu nedenle trafiğe çıkan her aracın kışlık bakımını yaptırması ve kış lastiği takmalarının hayati önem taşıdığını kaydetti.

Benzinli araçların özellikle bujileri, dizel araçların ise yakıt pompaları ile filtrelerinin elden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Apaydın, sürücülerin cam sileceklerinin lastikleri yıpranmış ise değiştirmesi gerektiğini ve bunların sık sık kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle yakıt donma tehlikesiyle karşı karşıya kalındığını bildiren Apaydın, "Eğer filtrelerin içerisinde kalıntılar olursa, araçlarda tıkanmalar olur. Akülerin bakımlı olması ve araçlara antifriz konulması gerekmektedir. Trafik kazalarının önüne geçmek ve huzurlu seyahat etmek için araçlarımızın bakımlarını kesinlikle ihmal etmememiz gerekiyor. Aracın tüm bakımları yapılarak yola çıkıldığında, daha sağlıklı ve huzurlu seyahat edilir. Eğer aracımızın kış bakımını yaptırmazsak, trafikte istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Bu yüzden sürücülerimizin gerekli tedbirleri, zamanında almasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kış lastiğiyle ilgili genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan arasında kış lastiği takılmasının yol emniyeti açısından önemli olduğuna dikkati çeken Apaydın, kış lastiği kullanmayan sürücülere 31 Aralık'a kadar 571 lira, 1 Ocak'tan itibaren ise 602 lira ceza uygulanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!