Sürücü adaylarının karla imtihanı

Güncelleme Tarihi:

Sürücü adaylarının karla imtihanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 18:03

Çankayalı sürücü adaylarının İncek’teki parkurda girecekleri dünkü direksiyon sınavı, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle iptal edildi. Tuzlama çalışmasının yapıldığı Mamak’ta ise sürücü adayları, kar altında sınava girdi.

Haberin Devamı

Başkent’te, yoğun kar yağışıyla birlikte yollarda oluşan buzlanma, sürücü adaylarını da etkiledi. 12 Aralık 2015’te yapılan ehliyet sınavında başarılı olan sürücü adayları, 02-03, 09-10, 16-17 ve 23-24 Ocak 2016 tarihlerindeki direksiyon sınavlarına girmeye hak kazandı. Ancak Başkent’te, perşembe günü etkili olan kar yağışının ardından yollar buzlanınca ilçe milli eğitim müdürlüklerini harekete geçti. Çankaya’daki sürücü kurslarına kayıtlı olan adaylar, sınavın iptal olup olmayacağını öğrenmek için bağlı bulundukları kursları telefon yağmuruna tuttu. İncek’teki parkuru inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı ve buzlanma gerekçesiyle 23 Ocak 2016 tarihindeki direksiyon sınavını iptal etti. Karar, önceki gün öğle saatlerinde hem kurslara hem de sürücü adaylarına duyuruldu. İptal kararına rağmen İncek’te dün sürücü adayları direksiyon başındaydı. Sınavın ertelenmesini fırsat bilen adaylar, eğitmenleriyle birlikte parkurda pratik yaptı.

Haberin Devamı

MAMAK’TA ADAYLAR TAM GAZ

Mamak’taki sürücü adaylarının ise sınavı iptal edilmedi. Akşemsettin Mahallesi’ndeki parkur, Büyükşehir ve Mamak belediyelerine bağlı ekiplerce, gece saatlerinde tuzlandı. Sınav öncesi buzlu yol korkusu yaşayan sürücü adayları, zaman zaman hızını artıran kara rağmen zorlanmadı. Olumsuz hava koşullarının sürücü adaylarını etkilemediğini belirten kurs eğitmenleri, “Sınav öncesi iletişime geçtiğimiz belediye ekipleri, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gece saatlerinde yolları tuzladı. Zemin ıslak ama adaylar etkilenmiyor. Zaten bugün sınava girenler, yarın aynı şartlarda trafiğe çıkacakları için hazırlıklı olmaları gerekiyor. Bir sıkıntı yaşamadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!