Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 16:57

Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı.

Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Korkuteli Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü işbirliğinde Sürü Yönetimi Elemanı Kursu açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde 40 kursiyerin katılımıyla başlayan kurs, veteriner hekim Kudret Burak Uzun tarafından verilecek ve 120 saat sürecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özlem Çağırıcı Armut, Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç HEM Müdürü Öznur Taşkan ve İŞKUR İl Müdürlüğünden gelen yetkililerle birlikte kursu ziyaret etti.

Kursiyerlere; koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme yeteneği kazandırılacak.

HEM Müdürü Öznur Taşkan, "Halk arasında 'çobanlık' denen mesleği profesyonel, sertifikalı hale getirmiş oluyoruz. Korkuteli tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ilçe. Açılan kursla daha teknik, daha profesyonel sürü yönetimi elemanı yetiştirmiş olduk. Artık bu işin, sürü yönetiminin anneden, babadan, dededen kalma usullerle değil, çok bilinçli bir şekilde yapılması gerçeği ortaya çıkıyor. Kursa katılan 40 kursiyerimizden 25 kursiyerimize İŞKUR, günlük yevmiyelerini verecek, yol paraları karşılanacak ve sigortalarını yaptı. Amaç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın modüler sistemine göre 60 saat teorik, 60 saat pratik eğitim vermek. Hayvanın bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey anlatılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!