Sürprizlere hazır olun

Günün ilk yarısı kendinizi veya yaptığınız işlerle ilgili bazı değişiklikler yaparak geçireceksiniz.

Daha önce belirlediğiniz ve bir türlü harekete geçemediğiniz konularla ilgili ilginç gelişmeler meydana geliyor. Şimdi yarım bıraktığınız işleri tamamlamak için uygun koşullar oluşuyor. Fırsatları değerlendirmek için harekete geçin. Başlamak istediğiniz ve bir türlü başlayamadığınız ne varsa, isteklerinizi görünür hale getirebileceğiniz bir dönem. Özellikle Ateş ve Hava burçları için hareketli bir gün. Öğleden sonra ise Toprak ve Su burçları harekete geçiyor. Öğleden sonra Ay Başak burcuna giriyor. Akşama doğru Ay, Uranüs’ü tetikleyecek. Sürpriz durumlar ortaya çıkabilir. Ani gelişmelere karşı hazırlıklı olun.

Kıyameti işaret eden yıldızlar

Gökyüzünde alışılmadık bir yıldız görüldüğü zaman insanlar bunu hemen ‘Kıyamet habercisi’ olarak yorumluyorlar. Son günlerde ‘Marduk’ denilen Sümer Tanrısı’nın adının verildiği yıldızla ilgili yazılan kıyamet senaryolarının sadece bu zamana ait olmayıp hemen bütün zamanlarda yapıldığını biliyor muydunuz? Mesela 16. yüzyılda kuyruklu yıldızlar, boşluklar ve yeni keşfedilen yıldızlar son derece ilgi çekici olup bütün insanların dikkatini gökyüzüne topluyordu. Bu dönemde muhtemel etkilerin neler olabileceğini araştırmaya başlayıp özellikle burçlarla ilişkilerine göre konumlarını belirlemek için yapılan çalışmalar son derece ilginçtir. 1572’de Cassiopeia (Koltuk takımyıldızı) Güneş, Ay ve Venüs’ün dışında, diğer gök cisimlerinden daha parlak olan yeni bir yıldız belirdi. Bu ve diğer gök fenomenleri ‘Dünyanın sonu geldi’ şeklinde açıklamalar yapılmaya başlanmasına neden oldu.

İstanbul’un fethi sırasında görülen kuyruklu yıldız, kıyamet habercisi olarak yorumlandı. Fakat bu kıyamet sadece Bizans’ın kıyameti oldu. Dünya ise bildiği gibi dönmeye devam etti. Buna karşılık Kızılderili büyücünün bundan 500 yıl önce yaptığı kehanette ‘şimdiye kadar dünyadan görülmeyen mavi yıldız görülmeye başladığı zaman dünyanın sonu gelecek’ şeklinde bir yorum yaparken İngiliz kahin Mother Shipton ise 500 yıl önce şöyle diyor; ‘O güne kadar hiç görülmemiş bir kuyruklu yıldız Dünyaya yaklaşacak ve kuyruklu yıldızın kuyruğu dünyayı sıyıracak. Sonra kıyamet kopacak.’ Elbette bazı ülkelerin kıyameti olabilir fakat bütün bir dünyanın sonundan söz etmek için daha fazla araştırma yapmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu durumda hem İngiliz kahinin, hem de Kızılderili büyücünün kehanetleri bugünden çok önce gerçekleşmiş bulunuyor. Fakat dünya yaşamaya devam ediyor.

Astrolojik ilişkiler

Doğum anındaki etkiler aslında kızınızla uyumlu olduğunuzu gösteriyor. Ancak onun şu sıralarda bir geçiş döneminde olduğunu anlamaya çalışın. 21 yaşında ve Uranüs döngüsü yaşıyor. Özgün olma ihtiyacının arttığı bu dönem aynı zamanda size ve içinde bulunduğu koşullara tepki gösterdiği ve kendisi olmak istediği bir dönem. Siz ise annelik iç güdüsü ile onu korumak ve onun için en iyi olanı gösterme çabası içinde bulunuyorsunuz. Halbuki onun ihtiyacı olan şey önce kendisini kanıtlamak ve sizden daha iyi olduğunu göstermek. Bunun için çaba gösteriyor ve tartışmalarınızın altında bu yatıyor. Üstelik şu sıralarda Jüpiter’in etkisiyle kendi içine yönelmiş ve hayatını sorgulamaya başlamış. Ona yardımcı olmalısınız. Aslında siz de Mars’ın etkisi altında bulunuyorsunuz ve sabırsızlık gösteriyorsunuz. Sizin de değişim zamanınız gelmiş. Pluton sizi zorluyor. Biraz sabırlı ve anlayışlı davranırsanız, kızınız kendisini keşfedecek. Üstelik içinde bulunduğu zorlayıcı dönem bitmek üzere. Bu yılın sonunda yepyeni fırsatlarla karşılaşacak ve başarılı olacak. Kendisine olan güveni arttığı zaman rahatlayacak ve ilişkiniz yeni bir boyut kazanacak. Sabırlı olun. Hem kendinize, hem de kızınıza iyi davranın. RUMUZ: Kızımla anlaşamıyorum
Yazarın Tüm Yazıları