Sürprizi biz yaptık

Avrupa Şampiyonası’nda İtalya, Fransa, Portekiz, Hollanda gibi iddialı takımlar elendi. Yarı finale çıkan takımlar için neler söyleyeceksiniz. Turnuvanın sürprizini kim yaptı?

BU turnuvanın sürprizini biz yaptık. Hem de bir kere değil, üç kere. Son dakika mucizeleriyle yarı finale çıktık. Favori gösterilen diğer takımlar, normal oyunlarını oynadılar. Kimileri kötüydü, kimileri penaltılarla elendi.

Hollanda’nın elenmesi sürpriz olarak görülebilir. Ancak Ruslar, oyun farkıyla rakiplerine şans vermedi. Topu iyi kullandılar, şut attılar, pozisyonlar buldular.

İtalya ile Fransa’nın elenmesini normal karşılıyorum. Fransa kendi oyuncularından beklediğini bulamadı. İtalya ileride bir santrfor bıraktı, o da kaybolup gitti.

Aragones’le ancak günü kurtarırsın!..

Fenerbahçe ile anlaştığı belirtilen 70 yaşındaki teknik direktör Aragones ile İspanyol golcü Güiza sarı lacivertli takıma uyum sağlayabilir mi?

GÜİZA, İtalya maçında son 15 dakika oynadı. Bu maçla ilgili fikir yürütmek doğru olmaz. Geçen sezon İspanya Ligi’nin en çok gol atan oyuncusu. Süratli, hava toplarına iyi yükseliyor. Tam F.Bahçe’nin aradığı özelliklere sahip bir oyuncu.

Antrenör için bir şey söyleyemem. Biraz yaşlı ama adamın bir hastalığı yoksa, yaş o kadar önemli değil. Takımı tek başına değil, ekibiyle çalıştıracak. F.Bahçe Yönetimi, büyük bir tecrübe olduğu için onu tercih etmiştir. Her antrenör oyuncularıyla problem yaşar.

Kendi kafasına göre gider. Asıl sorulması gereken soru şu: "F.Bahçe günü mü kurtarmak istiyor, yoksa 5-6 sene devam edeceği bir antrenör mü arıyor?" Günü kurtarma düşüncesindeyseler diyecek bir şey yok.

Bence takımın başına Brezilyalı bir hoca gelse daha iyi olurdu. Çünkü takımda çok sayıda Brezilyalı var. Avrupalı antrenör gelirse Alex’in durumu kritikleşmeye başlar. Diğer Brezilyalılar için de benzer sorunlar yaşanır.

Beşiktaş’ın hata yapma lüksü yok

 Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş’ta geçen sezon beklenen performansı gösterdi mi? Gelecek sezon ne yapar? İstediği futbolcular Beşiktaş’ın karakterine uyacak isimler mi?

BEŞİKTAŞ enteresan bir takım, bir türlü çözemiyorum. Nerede ucuz futbolcu varsa alıyor.

Bu oyuncuları menajerler mi tavsiye ediyor yoksa Ertuğrul mu istiyor bilemiyorum. Beşiktaş, takımı hedefe götürecek oyuncu almalı. Üst üste bu kadar çok yanlış yapma lüksleri yok.

Beşiktaş Yönetimi ince eleyip sık dokumalı. Biraz da kesenin ağzını açmalı. Çek oyuncular nasıl çıkacak? Herkes bu sorunun cevabını bekliyor. Biri; Zapotocny, 23 kişilik kadroya bile giremedi. Diğeri; Sivok kadroda ama hiç forma şansı bulamadı. İnşallah iyi çıkarlar.

G.Saray’a 2 takviye yeter...

Galatasaray 3 yabancı futbolcu daha alıp transferi kapatmayı planlıyor. Sizce sarı kırmızılılar hangi bölgelere takviye yapmalı?

HAKAN Şükür ayrılsa bile Galatasaray’ın yabancı bir santrfora ihtiyacı yok. Çünkü kadroda Ümit Karan gibi, Nonda gibi etkili gol silahları var. Orta sahan da gayet iyi.

Genç, koşan, mücadele eden bir sürü oyuncun var. Üstelik çoğu da milli takımlarda oynuyor. Song’un gitmesiyle defansın ortasında görev yapacak sağlam bir oyuncuya ihtiyaç var. Bir de yabancı bir kaleci olabilir. Galatasaray’ın bunun dışında yabancı oyuncuya gereksinimi yok.
Yazarın Tüm Yazıları