ŞURKAV heyeti toplandı

Güncelleme Tarihi:

ŞURKAV heyeti toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 12:27

ŞURKAV heyeti toplandı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA  Eğitim Kültür Sanat ve Araştırma Vakıf (ŞURKAV) olağan genel kurul toplantısı, vakfın kurucu Valisi Ziyaeddin Akbulut’un da katılımıyla gerçekleştirildi.

ŞURKAV Başkanı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, vakıf mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.Kongre divan heyetine eski Şanlıurfa Valisi T. Ziyaeddin Akbulut, İbrahim Halil Çelik ve Tarık Açıkgöz’ün seçildiği toplantıda, vakfın Mart-Kasım 2017 dönemine ait faaliyet raporu okunarak kabul edildi. Vakıf tüzüğünün bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören gündem maddesi, üyelerin talep ve görüşleri doğrultusunda revize edilmek üzere yönetim kuruluna havale edilirken, söz konusu değişikliğin Mart ayında yapılacak toplantıda tekrar görüşülmesine karar verildi. Kongrede bir konuşma yapan eski Şanlıurfa Valisi ve ŞURKAV’ın kurucu başkanı Ziyaeddin Akbulut, 25 yıl önce kurdukları ŞURKAV’ın küçük bir fidan olduğunu, aradan geçen çeyrek asırda büyüyerek bir çınar haline geldiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Vakfı kurdukları 90’lı yılları anımsatan Akbulut, vakfın kuruluşuna emek vermiş olanlardan ebediyete intikal edenleri rahmetle andığını ifade ederek, “Benden sonra on kadar Valimiz bu vakıfta hizmet yaptılar. Şimdi de çok saygıdeğer Abdullah Valim bu bayrak yarışını ele aldı. Vakfımızın amacı, hepinizin yakinen bildiği gibi peygamberler şehri, kültür şehri, sanat şehri Şanlıurfa’nın dünyaya ve Türkiye’ye tanıtılması ama özellikle sahip olduğu değerlerin korunması, kurtarılması ve devam ettirilmesi amacıyla kuruldu. Bana göre de çok değerli hizmetler yaptı. Başta Dergah düzenlemesi olmak üzere 230’un üzerinde yıkılmaya yüz tutmuş, terk edilmiş metruk haldeki cami, medrese, okul, bina, hamam, kışla gibi eserlerin kurtarılması ve turizme kazandırılması yolunda çok önemli görevler ifa etti. Vakıf kurucusu olarak tamamen Allah rızası için, samimi duygularla çerçevesini çizdiğim, bu şehre emeği geçenlere, yüzyıllardır, binlerce yıldır emek verenlere layık olmak ve bu kenti layık olduğu şekilde Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla bu vakfımız kurulmuştu. Çok şükür de bu yolda ilerledi. Zaman içerisinde şartlar gerektirdiği ölçüde bazı arkadaşlarımız aramıza katıldı, bana göre de çok isabetli. Birçoğunu da tanıyorum, onlara da mütevelli heyet üyeliğine hoş geldiniz diyorum” dedi.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in, Şanlıurfa’da henüz 4-5 ay önce göreve başladığını ve çok başarılı işlere imza atacağına inandığını kaydeden Akbulut, belediyenin de ŞURKAV’ın amaçlarına yönelik faaliyetlere destek vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.ŞURKAV’ı kurdukları 90’lı yıllarda belediye imkânlarının çok kısıtlı olduğunu, dolaysıyla Vilayetin imkânlarının ön plana çıkarıldığını hatırlatan Akbulut, “Dergah projesini o günün Bayındırlık keşfiyle 1,5 Trilyon tutan işi, 250 bin TL’ye bitirdik. Kimse inanmıyor. Devletin imkânlarını da bu konuda seferber ederek 250 kadar gayrimenkul kamulaştırıldı. 25 dönümlük bir alan orada kazanıldı. Burada bir manevi el bize yardım etti” dedi.Şanlıurfa’nın her alanda çok önemli bir zenginliğe sahip olduğunu ama bunu iyi değerlendiremediğini ifade eden Vali Abdullah Erin ise “Her alanda yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var. Turizmde, kültürde, tarihsel eğitimde, sanatsal varlığımızın tekrar değerlendirilmesinde ve her alanda. Valilik görevine başladığım beş aylık süre içerisinde bunu gerçekleştiremeye yönelik çalışmaları başlattığımızı sizlerle paylaşmak isterim” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!