Suriye'ye bin çuval un

Güncelleme Tarihi:

Suriyeye bin çuval un
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2017 17:16

Suriye'ye bin çuval un

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR İl Müftülüğü'nün Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte düzenlediği kampanya kapsamında toplanan bin çuval un Suriye'nin Halep kentine gönderildi.

Burdur'da toplanan unların yer aldığı iki Tırın Suriye'ye uğurlanması dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa Vali Şerif Yılmaz ile İl Müftüsü Hıdır Bayrak da katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, "Bu Tırların ne anlama geldiğini anlamayan, anlama özürlü insanlar var. Kurtuluş Savaşımızda Pakistan'daki bacılarımız kollarındaki bilezikleri, parmaklarındaki alyansları Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, bu toprakların düşman işgalinden kurtarılması için yardım olarak gönderdi. Bu yardımlar Atatürk'e teslim edildi. Bunu anlamakta zorluk çekenler Gelibolu'ya gitsin. Çanakkale Savaşı'nda şehitlerimizin hangi ülke topraklarında kalan hangi şehirlerinden olduğunu görsün. Ondan sonra Suriye'ye Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin neden ilgi gösterdiğini, bu milletin niye onlara yardım eli uzattığını çok iyi anlarlar. Kendi tarihimizi bilmeyen, geçmişte yok zamanımızda bizim yanımızda olan insanlara 'bugün niye yardım ediliyor' diye eleştirenlere cevap olsun diye söylüyorum. Az da olsa, küçük de olsa bu yardım çok önemli. Bu yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak da Suriye'de birkaç yıldır büyük insani dramlar yaşandığını vurgularken, "Onların yanında olduğumuz hissini vermek adına iki Tır un gönderiyoruz. Halep, İdlip, Azez, Elbab gibi bölgelerde büyük sıkıntılar oldu. Oralarda yaşayanlar, doğdukları yerlerden uzaklaştırılıp mülteci durumuna düşürüldü. O insanlara Türkiye olarak yardım elimizi uzattık. Onun için Halep'te insanlık ölmesin anlayışıyla düzenlenen kampanya kapsamında il merkezi ve ilçelerimizdeki kardeşlerimizin bağışlarıyla topladığımız unları gönderiyoruz" diye konuştu.

Müftü Hıdır Bayrak'ın dua etmesinin ardından iki Tır Suriye'ye hareket etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!