Suriyelilerin tercihi Fatih

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin tercihi Fatih
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 01:59

2015 Kent Almanağı’na göre İstanbul’da 357 bini kayıtlı, en az 400 bin Suriyeli mülteci yaşıyor. En yoğun tercih edilen semt ise Fatih. Bu semtte 100 kişiden 6’sı Suriyeli.

Haberin Devamı

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nce hazırlanan, kentin gündemini belirleyen konuların yer aldığı 2015 İstanbul Kent Almanağı’na, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Zirvesi’nde, sayısını 500 bin olarak açıkladığı İstanbul’daki Suriyeliler de girdi. İstanbul’daki Suriyeli nüfusun dağılım haritası almanakta da yer aldı.

EN AZ 400 BİN MÜLTECİ

Sığınmacı ve göçmenlerin kayıtlarını alan ve kaldıkları sürece ikâmet, hizmet alımı ve tüm sürecin kontrolünü düzenleyen İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İstanbul’da kayıtlı Suriyeli sayısını, Ocak 2016 itibariyle 357 bin 225 olarak açıklamıştı. Almanakta yer alan bilgilere göre. kayıt dışı rakamlarla bu sayı 400-500 bin olarak tahmin ediliyor. İstanbul’da Suriyelilerin en yoğun yerleştiği ilçe Fatih. Fatih’te her 100 kişiden 6’sı Suriyeli. En çok mülteci bulunan semtler ise Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar ve Sultanbeyli. Bu ilçelerin her birinde Suriyeli mülteci sayısı 20’şer bini aşıyor. 10-15 bin arası Suriyeli’nin yaşadığı ilçeler, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Esenler, Bahçelievle ve Avcılar.
Arnavutköy, Eyüp, Sancaktepe, Şişli, Bayrampaşa, Güngören ve Beyoğlu’nda 5-10 bin arası, Ataşehir, Kadıköy gibi kalan semtlerde ise bin ile 5 bin arasında mülteci yaşıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!