Suriyelilerin Geçici Eğitim Merkezi’nde spor sahası açıldı

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin Geçici Eğitim Merkezi’nde spor sahası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2017 14:52

Suriyelilerin Geçici Eğitim Merkezi’nde spor sahası açıldı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- HATAY Büyükşehir Belediyesi ve Alman Aalen Belediyesi işbirliği ile Suriyelilerin eğitim gördüğü Ecyel Alhadis Geçici Eğitim Merkezi yanında yapılan spor sahasının açılışı gerçekleştirildi.
Açılış törenine, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, diğer yetililer katıldı.
Başkan Savaş, 24 derslikli okulun yapımında Aalen ve Stuttgart belediyesinin de katkısı olduğunu söyledi. Yaklaşık,  1 milyon 200 bin TL katkı ile yapılan okul için Reyhanlı Belediyesi’nin arsa verdiğini belirten Savaş, "Kalem tutan eller silah tutan ellerden daha kıymetlidir.  Farklı düşüncelere, dinlere sahibiz ama hepimizin ortak paydası insan sevgisidir. Savaşı durduracak olan bu tip spor alanlarıdır. Spor alanları çocuklar için çok önemlidir. Çünkü sağlıklı beyin sağlıklı vücutta bulunur. Bu nedenle sağlıklı bireylerde fitne fesat olmaz. Spor sahalarımız çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler ise konuşmasında, Aalen, Hatay halkı ve  Suriyeliler için çok özel bir gün olduğunu söyleyerek, "Suriyeli çocuklar 1 senedir bu okulda eğitim görüyorlar. Ve gelecek için güzel bir bakış açısı kazanıyorlar. Şimdi ise bu spor sahalarıyla çocuklara eğlenceli zaman geçirebilecekleri ve spor yapacakları bir alan kazandırıyoruz" diye konuştu.
Türk milletinin yardımseverlik anlayışıyla hem Hatay'da hem de Türkiye'nin diğer illerinde yaşayan Suriyelilere misafir olarak baktıklarını söyleyen Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli şöyle dedi:
"Çocukların eğitiminin önemine inanıyorum. Eğer bu çağdaki çocuklara yeterli eğitim verilmezse bu çocuklar kayıp nesil olur ve bu nesiller kötü niyetli gruplarca kullanılabilir. Bu da hem Türkiye'yi hem de Avrupa'yı olumsuz etkiler."
Yapılan konuşmalardan sonra sahanın açılışı gerçekleştirildi. Alman heyeti ve Başkan Savaş yapılan yeni spor alanında çocuklara futbol topu hediye ederek onlarla oyun oynadı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!