Suriyelilerin can simitleri

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin can simitleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 01:54

TÜRKİYE ile Avrupa Birliği anlaşması sonrası 20 Mart’tan bu yana Yunanistan’a Ege Denizi üzerinden geçiş geçmişe göre çok azaldı.

Haberin Devamı

Büyük çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu mülteciler ve göçmenler, artık Türkiye’ye de sığınma talebinde bulunuyor. Suriyelilere vatandaşlık verilmesi de gündemde. Ancak, bu süreçte yaşanan sorunların çözümü için ise çok fazla kurum yok.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Tükiye Ofisi’nin uygulama ortağı olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), 9 Aralık 2014’ten bu yana İzmir’de bu alanda faaliyet gösteren tek kurum. SGDD’nin elindeki veriler İzmir’de yaşayan Suriyeli sayısının 96 bine ulaştığını gösterdi. Bundan 1 yıl önce SGDD’ye 1 yılda başvuran 18 bin kişiye 30 bin hizmet sağlanmışken, bugün bu rakam 89 bin kişiye 165 bin hizmet seviyesine ulaştı.

Suriyelilerin can simitleri

 

Haberin Devamı


VAKALAR ARTIK DAHA AĞIR
Ofis yetkilileri, Hürriyet EGE’yle şu bilgileri paylaştı: “Devletin hangi kurumuna başvurduklarında ne yapmaları gerektiğinden tutun da hastaneye yönlendirme, dilekçe yazma, hukuksal destek gibi birçok konuda yardımcı oluyoruz. Haklarını anlatıyoruz, ihtiyaçları doğrultusunda destek veriyoruz. Psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

Suriyelilerin can simitleri

Suriyelilerin ilaçlarını AFAD karşılıyor. Bu konuda bütçemiz var. Biz de reçetelenmiş kişilerin öncelikli durumlarına göre ilaçlarını almalarına yardımcı oluyoruz. Müzik, resim gibi kurslarımız var. Çoğu zaman yetişmekte zorlanıyoruz. Artık münferit günübirlik hizmetlerdense yerleşmeye başladıkları için daha ağır, daha hassas ve daha detaylı vakalar gelmeye başladı.Sosyal, sağlık ve psikolojik problemler en çok başvuru yaptıkları konular.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!