Suriyelilerin '100 TL' izdihamı

Güncelleme Tarihi:

Suriyelilerin 100 TL izdihamı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 16:40

Mersin'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanan kaynakla kişi başına yapılacak 100 TL yardımdan yararlanmak isteyen Suriyeliler, ikametgah belgesi almak için İl Nüfus Müdürlüğü önünde yoğunluk oluşturdu.

Haberin Devamı

Mersin'de Birleşmiş Milletler (BM) tarafından sağlanan kaynakla kişi başına yapılacak 100 TL yardımdan yararlanmak isteyen Suriyeliler, ikametgah belgesi almak için İl Nüfus Müdürlüğü önünde yoğunluk oluşturdu. Bölgede çevik kuvvet ekipleri barikat kurarak, izdiham yaşanmasını engelliyor. 

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde bulunan valilik binasının arka tarafından yer alan İl Nüfus Müdürlüğü önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanan Suriyeliler, yoğunluk oluşturdu. Bina önünde uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, Uray Caddesi'nin bir süre trafiğe kapanmasına neden oldu. Bunun üzerine bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri, Uray Caddesi'nin her iki yanına barikat kurarak güvenlik önlemi aldı. Suriyeli vatandaşların birbirlerine zarar vermemesi için düzenli sıra oluşturularak, işlemlerini yapmaları sağlandı.

Haberin Devamı

Suriyelilerin 100 TL izdihamı

Yaşanan yoğunlukta kucaklarında bebekleri ve aralarında hasta ve engellilerin de yer aldığı sığınmacılar, polisin aldığı önlemlerle sırayla müdürlüğe yönlendirilerek kayıt altına alındı. İşlemlerini tamamlayan Suriyeliler, PTT'ye yönlendirilerek 100 TL yardım almaları sağlandı. Hafta başından bu yana devam eden işlemlerin daha ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

Bu arada Mersin'de resmi kayıtlara göre 170, gayri resmi rakamlara göre ise 300 bin civarında Suriyeli sığınmacının yaşadığı ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!