Suriyeliler’den Türkçe Eğitimine Yoğun İlgi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeliler’den Türkçe Eğitimine Yoğun İlgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 11:36

Kentte yaşayan Suriyeli mültecilere yönelik olarak Pendik Belediyesi tarafından başlatılan Türkçe kursları yoğun ilgi görüyor. Suriyelileri toplumla kaynaştırmak üzere düzenlenen kursların sınıf sayısı arttırılırken, öğrenci sayısı 110’a ulaştı.
Pendik Belediyesi, Suriyeli mültecileri günlük yaşama ve topluma kaynaştırmak üzere iki ay önce Türkçe eğitimi başlattı. İlk olarak Kavakpınar Mahallesi Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nde açılan kurslar, artan talep nedeniyle Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan Ahi Evran Kültür Merkezi’nde de verilmeye başlandı. İki kültür merkezinde açılan 6 sınıfta toplamda 110 Suriyeli eğitim görüyor. Dört ay süreli Türkçe dersleri tamamlandığında başarılı olanlara sertifika verilmesi planlanıyor.
Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nde iki aydan beri eğitim alan Suriyeliler, okuduklarını anlayıp kendilerini ifade edebilecek seviyeye geldiler. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen kurslarda, temel Türkçe bilgisinin yanı sıra günlük hayatta kullanılan deyimleri de öğrenen Suriyeli öğrenciler, artık rahat iletişim kurabiliyor.
Öte yandan Türkçe öğretmenleri Nihat Çakır ve Halil İbrahim Dinleyici, eğitim alan Suriyelerinin çoğunun üniversite mezunu olduğunu, bunun da işlerini kolaylaştırdığını belirtti. Ancak buna rağmen Arapça’da olmayan o, ö gibi harfler nedeniyle bazı kelimeleri söylemekte zorlandıklarını ifade eden öğretmenler, bu sıkıntıyı verdikleri tekrar ödevleriyle gidermeye çalıştıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!