Suriyeli yetimler hayırseverlere emanet

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli yetimler hayırseverlere emanet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:13

- Savaşta babalarını kaybeden Suriyeli çocuklar, hayırseverler tarafından Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kurulan yetimhanede, anneleriyle birlikte hayata tutunmaya çalışıyor

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Savaş nedeniyle babalarını kaybeden çocuklar, Yayladağı ilçesinde hayırseverler tarafından açılan ve her ihtiyaçları karşılanan yetimhanede, anneleriyle beraber yaşıyor.

Humuslular Derneği Yetimhanesi Müdürü Alaıddin Asibai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Humuslu işadamları tarafından yaklaşık bir yıl önce açılan yetimhanelerinde halen 35 aile ve 79 çocuğa bakıldığını söyledi.

Savaşta babasını kaybeden ve anneleriyle Türkiye'ye sığınan çocuklara kucak açtıklarını ifade eden Asibai, yetimhanedeki ailelerin her ihtiyacını karşıladıklarını, ayrıca maddi yardımda da bulunduklarını kaydetti.

Yetimhane bünyesinde anaokulunun da bulunduğunu belirten Asibai, ''Burada çocuklar anneleriyle her ihtiyacı karşılanarak güzel bir şekilde yaşıyor. Ailelere maddi destekte de bulunuyoruz. Her odada bir aile kalıyor. Aileler, burada kendi yemeklerini pişirerek savaşın acılarını unutmaya çalışıyor. İlçede eğitimine devam eden çocuklara yönelik yetimhanede kurs da veriyoruz'' diye konuştu.

Haberin Devamı

İki kardeşi ve annesiyle yetimhanede kalan 11 yaşındaki Afra Cıddi, iki yıl önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi. Babasının dört yıl önce Esed askerleri tarafından götürüldüğünü ifade eden Cıddi, ''O günden bu yana babamdan haber alamıyoruz. Suriye'de kimsemiz kalmadığı için Türkiye'ye geldik ve yetimhaneye yerleştik. Burada tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!