Suriyeli yetimler, harçlıklarını Arakan’a yardım olarak bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli yetimler, harçlıklarını Arakan’a yardım olarak bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 16:53

Suriyeli yetimler, harçlıklarını Arakan’a yardım olarak bağışladı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı’nca Suriye’nin İdlib kenti kırsalında kurulan Rahmet Köyü’nde yaşayan yetimler, anneleri ile yaşamlarını devam ettirmeleri için kendilerine verilen harçlıkların bir kısmını Arakan’a gönderilmek üzere bağışladı.
Suriye’nin İdlib kenti kırsalında kurulan Rahmet Köyü’nde anneleriyle birlikte yaşayan yetimler, örnek davranış sergiledi. İHH tarafından, ailelerin geçimi için yapılan nakdi yardımların bir kısmını ayırarak Arakan’a gönderilmek üzere bağış kutusuna attı.
İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Rahmet Köyü okulundaki yetim öğrencilerin talebiyle yardım kutusu konulduğunu belirterek, “Yetim çocuklar bir ay boyunca kendilerine yapılan yardımdan diledikleri kadarını Arakan’a gönderilmek üzere bağışladılar” dedi.
Yapılan çalışmanın Suriyeli çocuklarda oluşturulmak istenilen insan algısının ne derece doğru işlendiğinin bir göstergesi olduğunu söyleyen Tosun şöyle dedi;
“Hiç tanımadıkları bir coğrafyaya bazı anlatımlar ve gösterimler sonucu savaşın gölgesinde yaşayan çocukların bu ilgisi bizleri memnun etti. Bağış kutusundan çıkan rakamı Türk Lirası olarak çevirdikten sonra vakfımızın Arakan fonuna yatırdık. Makbuzu ise Suriye’nin geleceği, ‘Rahmet Köyü sakinleri’ olarak kestik. Yardım kutusundan çıkan miktardan daha önemlisi böyle bir davranışın sergilenmiş olmasıdır. Zaten desteklerle hayata tutunmaya çalışan yetimlerin böyle bir davranış sergileyerek paylaşma bilincini kazanmış olması çok önemli.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!