Suriyeli sığınmacılara yardım

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli sığınmacılara yardım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 14:23

- Torbalı'da çadırlarda kalan sığınmacıları ziyaret eden İzmir Üniversitesi Rektörü Erciyeş ve beraberindekiler insani yardım malzemesi dağıttı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve İzmir'in Torbalı ilçesinde çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacılara, İzmir Üniversitesi yetkililerince yardımda bulunuldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Selim Doğanata'nın da yer aldığı heyet, Torbalı ilçesindeki boş araziye kurdukları çadırlarda yaşayan sığınmacıları ziyaret etti.

Burada sığınmacılarla görüşerek sorunlarını dinleyen Erciyeş ve beraberindekiler, battaniye, yastık, giyecek, yiyecek, yatak ve ayakkabıdan oluşan çeşitli yardım malzemeleri dağıttı.

Erciyeş, üniversitelerin, topluma yararlı akademik çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluklarda da yer alması gerektiğini ifade etti.

Sığınmacılar konusunda vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının daha etkin olmasını isteyen Erciyeş, "Yalnızca Torbalı'da bulunan kamplarda bin 200 kişi kalıyor. Hedefimiz, mümkün olduğu kadar yaşamsal ve hijyenik ihtiyaçlarını karşılayarak mültecilere daha yaşanılabilir bir ortam sunmak. Bunun için de vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin ve özel sektör temsilcilerinin devlet kurumları kadar duyarlılık göstermesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!