Suriyeli öğretmenler okullarını renklendiriyor   

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğretmenler okullarını renklendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2015 11:54

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bazı Suriyeli öğretmenler, görev yaptıkları okullarla sınıflara resimler çizerek, öğrencilerin hem savaşın acılarını unutmalarını sağlıyor hem de mesleklerini yapabilmenin sevincini yaşıyor.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki çadır kent dışında yaşayan Suriyeli öğrencilere hizmet veren Süleyman Şah El Velid Okulu'nda öğretmenlik yapan bazı Suriyeliler, boş zamanlarında okulun ve sınıfların duvarlarını resimler çizerek, mesleklerini icra edebilme fırsatı da buluyor.

Suriyeli öğretmenler okullarını renklendiriyor

Öğretmenlerden Abduldaim Hamide, Halep Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra ülkesinde çıkan savaş sonrası Türkiye'ye sığındığını söyledi.

Yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Süleyman Şah El Velid Okulu'nda resim öğretmeni olarak Suriyeli öğrencilere eğitim verdiğini anlatan Hamide, böylelikle hem mesleğini yapabilmenin hem de tecrübelerini öğrencileriyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Boş zamanlarında okulun duvarlarına resimler çizdiğini anlatan Abduldaim Hamide, şöyle konuştu:
"Öğrencilerimize resim sanatını öğretiyorum. Sağ olsun okul idarecilerinin bize sağladığı imkanlar sayesinde okulun ve sınıfın duvarlarına öğrencilere yönelik resimler çiziyorum. Böylelikle çok sevdiğim mesleğimi yapabilmenin yanında okuluma ve öğrencilerime de katkıda bulunduğumu düşünüyorum."

Suriyeli öğretmenler okullarını renklendiriyor

Resim öğretmeni Selma Basmacı ise Halep'teki bir ilkokulda öğretmenlik yaptığını, ancak savaş başlayınca çok sevdiği mesleğini bırakarak Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Okuldaki imkanlar sayesinde çok sevdiği mesleğini burada da sürdürebildiğini belirten Basmacı, "Suriye'de hobi olarak başladığım resim sanatını, şimdi Türkiye'de icra etmeye çalışıyorum. Boş zamanlarımda ise özellikle kendi sınıfıma resimler çiziyorum. Sınıfımda Türkiye ve Suriye bayraklarını yan yana çizerek, iki ülkenin kardeş olduğunu anlatmaya çalışıyorum" dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!