Suriyeli öğrencilere karne töreni

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrencilere karne töreni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 14:53

- Hatay'da Japon halkının desteğiyle açılan okulda eğitim gören Suriyeli çocuklar düzenlenen törenle karnelerini aldı

Haberin Devamı

HATAY (AA) - Yayladağı ilçesinde Japon halkının katkılarıyla açılan Sakura Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler, düzenlenen törenle ilk dönem karnelerini aldı.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen tören, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve şiir okumasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye lehine slogan atan öğrenciler birlikte şarkılar söyledi.

Programda konuşan eğitim merkezi sorumlusu Seyfettin Reşit, kendilerine kucak açan Türkiye'nin eğitim konusunda da yanlarında olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Geçtiğimiz yıl açılan okulda dokuzuncu sınıfa kadar 325 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Reşit, "Eğitim merkezi sayesinde onlarca öğrenci ilk kez okulla tanıştı ve Türkiye'de ilk karnelerini alacaklar. Suriyeli aileler adına okulun açılmasında emeği geçen Japon halkına ve Türk yetkililere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Okullarının Türkiye müfredatına göre eğitim verdiğini anlatan Reşit, kendi ülkelerinde karnelerinin tatil dönüşü verildiğini bu nedenle ilk dönem karnelerini şimdi dağıttıklarını kaydetti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk de eğitim gören öğrenciler ve öğretmenleri tebrik ederek "Suriyeli öğrenciler ülkelerine döndüklerinde Türkçe biliyor olacaklar. Bu da bizim Suriyelilerle olan bağlarımızın daha kuvvetli olmasını sağlayacak" dedi.

Program sonunda öğrencilere karneleri protokol üyeleri tarafından verildi. Dereceye giren öğrencilere de çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Törene Yayladağı Belediye Başkan Vekili Doğan Gürlen, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Bilgili ve İlçe Emniyet Amiri Hasan Kılıç da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!