Suriyeli Öğrencilere Burs Projesi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli Öğrencilere Burs Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 16:21

80 SURİYELİ ÖĞRENCİYE BURS İMKANI SAĞLAYAN SURİYELİ ÖĞRENCİLER İÇİN BURS PROGRAMI PROJESİNİN TANITIM TOPLANTISI GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ’NDE YAPILDI.

80 Suriyeli öğrenciye burs imkanı sağlayan Suriyeli Öğrenciler için Burs Programı Projesinin tanıtım toplantısı Gaziantep Üniversitesi’nde yapıldı.
Törenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Suriyeli öğrenciler için daha önce SPARK işbirliği ile farklı projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni iş birlikleri ve projelere hazır olduklarını ifade etti. Suriyeli öğrenciler için Gaziantep Üniversitesi’nde sürekli yeni yer açma gayreti içinde olduklarını belirten Prof. Dr. Coşkun, “2 bin 400’ü bulan yabancı öğrenci sayısının 700’ünü Suriyeli öğrenciler oluşturuyor ve gerekli şartları sağladıkları taktirde tüm bölümlere artan sayılarda sürekli yerleştirilmektedir. Şu an eğitimine devam eden yüzlerce öğrencimiz mutlu ve bu tabi ki bizi de mutlu ediyor. Onlar bizim misafirimiz ve onlar için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Gaziantep Üniversitesinin gerçek anlamda bir parlayan yıldız olduğunu ifade eden SPARK Direktörü Yannick DuPont ise Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’a teşekkür etti. Farklı ülkelerdeki Üniversitelerde Suriyeli öğrencilerin kabul edilmesi ile ilgili görüşmeler yaptığını ve bu sırada Gaziantep Üniversitesinin yaptığı çalışmaları örnek gösterdiğini vurgulayan DuPont, Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği halinde yeni projeler gerçekleştirmek istediğini söyledi.
“BM VERİLERİNE GÖRE, SURİYE’DE 3 MİLYON ÖĞRENCİ OKULA GİDEMİYOR”
Hollanda Büyükelçiliği’nden Laetitia vanAsch-Pieters da, “Birleşmiş Milletler verilerine göre Suriye’de yaklaşık 3 milyon çocuk okula veya üniversiteye gidemiyor. Okullar yıkıldı, aileleri yerinden edildi, öğretmenleri öldürüldü. Birçok genç liseye gidemiyor, üniversiteden mezun olamıyor. Korkulan şu ki bu sebeplerden dolayı ortada kaybolan bir nesil olacak. Fakat, Gaziantep Üniversitesi bu konuda inisiyatif almak için adım attı ve Suriyeli öğrencilerin eğitimlerini tamamlayabilmesi için üniversitenin tüm imkanlarını sundu. Bu üçlü işbirliği tüm tarafların kazandığı bir işbirliği haline gelmiştir. Başarı sadece Hollanda Dış İşleri Bakanlığı’nın desteği ya da SPARK’ın danışmanlığı değil esas olarak Gaziantep Üniversitesi Rektörünün kişisel olarak ortaya koymuş olduğu inisiyatif, destek ve iş birliğidir” dedi.
GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Proje Uzmanı ve Proje Koordinatörü Simge Akbaş, 12 ay süreli projenin akademik başarısı yüksek Suriyeli öğrencilerin yükseköğrenim masraflarına destek olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Bu amaçla, burs programı dahilinde lisans düzeyinde 60, lisansüstü düzeyinde 20 üniversite öğrencisine burs verilmektedir. Bu doğrultuda öncelikli olarak, burs kapsamında çalışmak üzere Suriyeli öğrenciler ile iletişim noktası niteliğinde bir destek ofisi kurulmuş ve bir proje çalışanı görevlendirilmiştir. Ayrıca proje kapsamında düzenlenen eğitimler, sosyal ve kültürel aktivitelerle Suriyeli öğrencilerin adaptasyonun sağlanması hedeflenmiştir.”
Törende burs alan Suriyeli öğrenciler eğitim hayatları ile ilgili hikayelerini paylaşırken burs programı ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti. Konuşmaların sonrasında burs alan öğrencilerin yer aldığı ve proje faaliyetlerinin anlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!