Suriyeli öğrenci sayısı resmi verileri geçti

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli öğrenci sayısı resmi verileri geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:11

Antalya’da Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre 472 Suriyeli göçmen bulunmasına karşın, Milli Eğitim Müdür Vekili Yüksel Arslan ilde 2 bin 400 Suriyeli çocuğun eğitim aldığını açıkladı.Antalya Valiliği her iki kurumun verilerinin de doğru olduğunu ancak Suriyeli göçünün devamlılığı nedeniyle sayılarda değişkenlik yaşandığını açıkladı.

Haberin Devamı

 

Suriyeli öğrenci sayısı resmi verileri geçti

ANTALYA İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yüksel Arslan, geçici eğitim merkezlerinde 43 öğretmen vasıtası ile Suriyeli öğrencilere eğitim verildiğini açıkladı. Yapılan anketlerde 100 Suriyeli’den 80’inin kalıcı olduğunun görüldüğünü aktaran Arslan, “Antalya’da 2 bin 400 Suriyeli öğrenciye eğitim veriyoruz. Bu çocuklar da bizim. Onların entegresini sağlamak zorundayız. Ailelerine de Türkçe öğretiyoruz” dedi.

Suriyeli öğrenci sayısı resmi verileri geçti

Haberin Devamı

Milli eğitim Müdür Vekili Yüksel Arslan

 KAYITDIŞI SURİYELİ GERÇEĞİ

Kentte eğitim gören 2 bin 400 Suriyeli çocuğun olduğunu ortaya koyan bu açıklamadan önce, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı Eylül ayı verileri ise Antalya’da kayıtlı 472 Suriyeli göçmenin yaşadığını gösteriyor. Verilerde Antalya, en az Suriyeli’nin yaşadığı kent olarak görülüyor. İş dünyası ve meslek odası yöneticileri ise kentte tarım ve turizm başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki kayıt dışı Suriyeli olduğuna dikkati çekmişti.

‘GÖÇ DEVAM EDİYOR’

Rakamlardaki farklılığa açıklık getiren Antalya Valiliği, her iki kurumun verilerinin de doğru olduğunu ancak Suriyeli göçünün devamlılığı nedeniyle sayılarda değişkenlik yaşandığını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’ın aktardığı rakamların eğitimde yaşanan mevcut durumu yansıttığının ifade edildiği açıklamada, “Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Antalya verileri de kayıtlı olan Suriyeli sayısını Eylül ayı itibariyle ortaya koymak bakımından doğrudur. Göçün devam etmesi nedeniyle Suriyelilerin rakamında değişkenlik oluşuyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!