Suriyeli güreşçi, Türkiye'de genç yeteneklerin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli güreşçi, Türkiyede genç yeteneklerin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 11:18

- Ülkesindeki iç savaş sebebiyle 2 yıl Türkiye'ye göç eden Suriyeli milli güreşçi Muhammed Leysevi, Kocaeli'de yeni yetenekler bulmayı amaçlıyor- Leysevi:- "Suriyeli öğrencilerimin arasından iyi sporcular çıkacağına inanıyorum. Bunun için çalışıyorum"

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Suriye'deki iç savaş sebebiyle 2 yıl önce 6 çocuğuyla Türkiye'ye göç eden güreşçi Muhammed Leysevi, beden eğitimi öğretmenliği yaptığı Geçici Eğitim Merkezindeki 612 Suriyeli öğrenci arasından yeni yetenekler keşfetmeyi hedefliyor.

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca ilçesinde yaptırılan merkezde 612 Suriyeli öğrenciye spor yaptıran Leysevi, bu sayede ülkesinde yaşadıklarını unutmaya ve unutturmaya çalışıyor.

Leysevi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde serbest stil güreşte 62 kilogramda mücadele ettiğini anlatarak, çeşitli uluslararası ve ülke şampiyonalarında 20 madalya kazandığını belirtti.

Ülkesinde güreş alanında milli takımda yer aldığını ifade eden Leysevi, yaşadığı Halep'teki saldırılar dolayısıyla ailesiyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Leysevi, Suriye'de artık yaşayamayacak duruma geldiklerini dile getirerek, "Orada sürekli bombalar atılıyor. Çocuklarımın ve benim psikolojim bozuldu. İş yok, her an ölüm korkusuyla yaşıyorduk. Çocuklarımla Türkiye'ye geldik. Halep'teki evim de bombalandı, yıkıldı" şeklinde konuştu.

- "Spor, çocukları psikolojik olarak rahatlatıyor"

Geçici Eğitim Merkezinde Suriyeli öğrencilere beden eğitimi dersi verdiğini anlatan Leysevi, bu çocuklar arasında yeteneklilerin de bulunduğunu bildirdi.

Leysevi, öğrencileri ilgi alanlarına göre spora yönlendirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çocukları eğlendirerek spor yaptırıyoruz. Savaştan çıktılar, psikolojik olarak iyi değiller. Büyük travmalar atlatıyorlar. Çocuklarım gece uyanarak savaş uçağı seslerini duyduklarını söylüyor. Onlara spor yaptırarak bu travmalardan kurtulmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Allah'a şükür Türkiye'de herkesin psikolojisi daha iyiye gidiyor. Spor, çocukları psikolojik olarak rahatlatıyor. Her güreşçi, öğrencisinin kendisi gibi iyi yerlere gelmesini ister. Türkiye, güreşte dünyada iddialı bir ülke olduğunu biliyorum. İyi sporcular yetiştiriyor. Suriyeli öğrencilerimin arasından iyi sporcular çıkacağına inanıyorum. Bunun için çalışıyorum."

Haberin Devamı

- "Türkiye, sınırını açmasaydı hepimiz bitmiştik"

Kendilerine kapılarını açtığı için Türkiye'ye teşekkür eden Leysevi, ailesinin Türkiye'de huzur için yaşadığını dile getirdi.

Leysevi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na kendilerine ve çocuklarına yardımda bulunduğu için teşekkür ederek, "Burada okul açıldı, çocuklarımız eğitimlerini sürdürüyor. Burada bizlere iyi bir hayat sunuldu. Onlara teşekkür ediyorum. Türkiye, bize kapılarını açmasaydı şu anda burada gördüğünüz bütün öğrenciler ve bizler bitmiştik" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!