Suriyeli gazeteci Gaziantep’te öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli gazeteci Gaziantep’te öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2015 20:24

IŞİD terör örgütü aleyhine belgesel çeken Suriyeli gazeteci 37 yaşındaki Naji El Jerf, Gaziantep’te sokak ortasına tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

Terör örgütü IŞİD aleyhinde belgesel çektikten sonra tehditler alan Suriyeli gazeteci ve aktivist Naji El Jerf (37), Gaziantep’te sokak ortasında başından vurularak öldürüldü.



Suriye’nin Hama kentinden Türkiye’ye sığınan iki çocuk babası gazeteci Naji El Jerf, öğleden sonra Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde yürürken arkasından gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce susturucu takılmış tabancayla başından vuruldu. Ağır yaralı olarak ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürülen Suriyeli gazeteci, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Başında ve göğsünde mermi izine rastlanan Jerf’in cesedi, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Jerf'in cenazesi yarın Gaziantep Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Polis, kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Olay yeri yakınındaki güvenlik kameralarını incelemeye alıp, görgü tanıklarının bilgisine başvuran polisin soruşturması devam ediyor.

Haberin Devamı

BUGÜN FRANSA’YA GİDECEKTİ

Suriye halkının günlük yaşamını anlatan Alhita isimli dergiyi Gaziantep’te çıkarmaya devam eden Jerf’in, son olarak IŞİD ile ilgili belgesel çektiği, bu yüzden terör örgütü tarafından tehdit edildiği belirtildi. Arkadaşları, Suriyeli gazetecinin Fransa’dan sığınma hakkı aldığını, bugün ailesiyle Türkiye’den ayrılmayı planladığını söyledi. Geçtiğimiz ekim ayında da Şanlıurfa’da iki Suriyeli gazeteci İbrahim Abdulkadir ile Firaz Hamadi evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş, olayı IŞİD üstlenmişti.

Haberin Devamı

Suriyeli gazeteci Gaziantep’te öldürüldü

Evli ve iki çocuk babası gazetecinin ölümünü üstlenen örgüt olmadı. Terör örgütü IŞİD’den şüpheleniyor. Suriyeli gazeteci, IŞİD’in ele geçirdikten sonra “başkenti” saydığı Rakka’daki insan hakları ihlallerini bildiren ‘Rakka Sessizce Katlediliyor‘ adlı grupta da çalışıyordu.

 






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!