Suriyeli engelli çocuklar, topluma kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli engelli çocuklar, topluma kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 11:23

- Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki çadır kentte, bedensel ve zihinsel engelli 45 çocuğa, Suriyeli 5 öğretmen nezaretinde eğitim veriliyor - Suriyeli öğretmen Hüseyin: "Okumaya meyilli çocuklara okuma-yazma, okuyamayanlara ise müzik, resim gibi farklı eğitimler veriyoruz"

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - MÜSLÜM ETGÜ - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bedensel ve zihinsel engelli Suriyeli çocuklar, barındıkları çadır kentte verilen özel eğitimle topluma kazandırılıyor.

Yaklaşık 28 bin sığınmacının barındığı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde yaklaşık 8 bin 500 Suriyeli öğrenci, Türkiye'nin sağladığı imkanlarla eğitimlerini sürdürüyor.

Savaştan etkilenen bedensel ve zihinsel engelli 45 sığınmacı çocuğa da çadır kentte görevli Suriyeli 5 öğretmen nezaretinde eğitim verilerek, yeniden topluma kazandırılmaya çalışılıyor. Geçen yıl hayata geçirilen uygulama kapsamında, 15 engelli çocuk eğitimini başarıyla tamamlayarak okula başladı.

Suriyeli öğretmen Esma Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gönüllü 4 öğretmenle beraber öğrencileri yaş ve engel durumlarına göre farklı gruplara ayırarak, eğitim verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin yetenek ve becerilerine göre farklı eğitimler sunduklarını ifade eden Hüseyin, şöyle konuştu:

"Savaştan etkilenen, yaralanan veya doğuştan engelli çocuklarımıza en uygun eğitimi vermeye çalışıyoruz. Okumaya meyilli çocuklara okuma-yazma, okuyamayanlara ise müzik, resim gibi farklı eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimize psikolojik destek vererek, onları rehabilite edip topluma kazandırmak istiyoruz. Geçen yıl başladığımız eğitimler sayesinde 15 öğrencimiz eğitimini başarıyla tamamlayarak sosyal anlamda insanlarla ilişki kurabilecek duruma geldi. Şimdi yaşıtları gibi okula gidiyor. Amacımız, bu çocukları eğiterek, hem ailelerine hem topluma kazandırmaktır."

Öğretmenlerden İmtisal Ahmet de Türkiye'nin kendilerine sağladığı imkanlarla engelli çocuklara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Onları topluma kazandırmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Ahmet, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm çadır kent yetkilileri ile Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!