Suriyeli çocuklara özel sınıf

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklara özel sınıf
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 17:45

Suriyeli çocuklara özel sınıf

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi Yaşar Yalçın İlkokulu'nda Suriyeli çocuklar için özel sınıf oluşturuldu.

Korkuteli'nde Suriyeli çocukların okula daha iyi adapte olabilmeleri amacıyla özel sınıf oluşturuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, Yaşar Yalçın İlkokulu'ndaki özel sınıfı ziyaret ederek, okul yöneticilerinden bilgi aldı. Yıldız, sınıfa ilk etapta Suriyeli 38 öğrencinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Korkuteli'ne gelen çocukların eğitim alanındaki her türlü ihtiyacının karşılandığını anlatan İsmet Yıldız, "İlçede Suriyeli 38 öğrencimiz var. Bakanlığımızın politikasında çocukların sınıflara dağıtılması ve o sınıflardaki kültürel yapının kaynaşması hedefleniyor. Sınıflarda kaynaşarak eğitim alındığı zaman kültürel anlamda ve diğer değerler anlamında daha çabuk adapte oldukları için bakanlığımız böyle bir yol izlemekte. Ancak öğrenci sayısının fazla olduğu mahallelerde de ayrı sınıflar oluşturulmakta. Biz Suriyeli çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için valiliğimizin desteğiyle çalışmalarımızı yapıyoruz. 10 kişilik birinci sınıflar için özel sınıf oluşturarak eğitimlerini burada veriyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!