Suriyeli çocuklara genel sağlık ve diş taraması 

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklara genel sağlık ve diş taraması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 11:31

Suriyeli çocuklara genel sağlık ve diş taraması 

Haberin Devamı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Midyat İlçesi'ndeki Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bünyesinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, genel sağlık ve diş taramasından geçirildi.
Midyat Toplum Sağlığı Merkezi ve Devlet Hastanesi işbirliğiyle ilçedeki Suriyeliler'in eğitim-öğretim gördüğü ÇATOM’daki 5-6 yaş arası 30 Suriyeli çocuk genel sağlık ve diş taramasından geçirildi. Suriyeli çocuklar, ilk olarak Toplum Sağlığı Merkezi’nde görevli Dr. Muhammed Akif Aydın tarafından genel sağlık kontrolüne tabi tutuldu. Ardından Midyat Devlet Hastanesi’nde Diş Hekimleri Yunus Deniz ve Saadet Şahin tarafından çocukların diş bakımı ve flour jel uygulaması yapıldı. Muayenenin ardından Dr. Muhammed Akif Aydın tarafından çocuklara kalemlik, diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.
Uygulamanın çok verimli olduğunu anlatan Midyat ÇATOM sorumlusu Gülten Erol, "Bugün çocuklarımızı hastaneye getirdik. Diş çürükleri bulunan çocuklara doktor ilaç verdi. Bunlar bizim çocuklarımız. Evdeki çocuklarımıza nasıl bakıyorsak ana sınıfındaki çocuklarımıza da o şekilde bakıyoruz, onları seviyoruz, onlara göz kulak oluyoruz. Onların sağlığı bizim için de çok önemli. Hem bizim, hem Suriyeli çocukları birlikte sağlıklı büyütmek istiyoruz" dedi.
Suriyeli çocukların sağlık kontrollerini yapan Dr. Muhammed Akif Aydın ise "Toplum Sağlığı Merkezine muayene talepleri oldu. Biz de bu talebe karşılık olarak ortalama 5 yaşlarındaki Suriyeli küçük yavrularımızı muayene ettik. Genel olarak göz, kulak ve karın muayenelerini gerçekleştirdik. Toplum Sağlığı Merkezi olarak her bir yavrumuza diş macunu, diş fırçası ve küçük bir kalemlik hediye ettik" dedi.
Midyat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hüsnü Yıldırım ise bundan sonra da bu etkinliği devam ettirmeye çalışacaklarını söyledi.
Kız çocuğu sağlık taramasından geçen Suriyeli anne İlham Abdurrahman ise "Onları kontrol etmek için hastaneye getirmişler. Onlara bakacaklar, ne sorunları var, nerelerinden rahatsızlar, bir şeyleri var mı, ilaç verecekler. Gerçekten çok iyi bir uygulama. Çocukların eksiğini bırakmıyorlar" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!