Suriyeli çocuklar topluma kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklar topluma kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 16:00

Ülkelerindeki savaş ve iç çatışmadan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklardan 261 bin 972'si, Türk Kızılayı tarafından oluşturulan toplum merkezlerinde verilen psikososyal destek programı kapsamında, boyama ve çizim, tiyatro, satranç, el işi oyuncak yapma, spor ve dış mekan etkinlikleriyle topluma kazandırılmaya çalışılıyor.

Haberin Devamı

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay’ın öncülüğünde toplum merkezleri ve çocuk koruma merkezlerinde verilen eğitimlere ilişkin değerlendirmesinde, savaşların en çok, korumaya en fazla ihtiyacı olan çocukları, kadınları ve yaşlıları etkilediğini hatırlattı. “Biz Suriye’deki bu savaştan çocukların en az zararla kurtulması, eğitim ve gelişim açısından ‘kayıp kuşaklar’ın ortaya çıkmaması için çalışıyoruz” diyen Kınık, çocukların savaş travmasıyla büyümesini engellemeye çalıştıklarının, onlara çatışmanın, silahın dışında da bir dünya olduğunu gösterdiklerinin altını çizdi.

ANKARA’DAKİ EĞİTİMLER SÜRÜYOR

Öte yandan, faaliyetlerine 2017’nin mart ayında başlayan Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezi'nde, Ankara'da yaşayan çocuklar için oluşturulan Çocuk Dostu Alan ve Genç Dostu Alan içerisinde 6-18 yaş grubu çocuklarla, yaygın eğitim metotları ile psikososyal destek sağlamak için çeşitli konu başlıkları altında etkinlikler, atölye çalışmaları, seminer ve eğitimler düzenlendi.
İhtiyaç temelli bir eğitim yöntemi izlenen merkezde, çocukların psikolojik ve gelişimsel süreçleri takip edildi. Merkezde, Türk Kızılayı Ankara Şubesi Aş Ocağı'ndan gelen yemekler, hem sabah hem öğlen gelen çocuklara sunuldu. Ayrıca çocukların merkeze gelebilmeleri için de servis hizmeti verildi.

BAKMADAN GEÇME!