Suriyeli çocuklar için Sev Kardeşim Projesi

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli çocuklar için Sev Kardeşim Projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 18:52

Suriyeli çocuklar için Sev Kardeşim Projesi

Haberin Devamı

MANİSA'da ilkokul öğrencileri, Suriyeli çocuklar için 'Sev Kardeşim' projesini başlattı. Çocuklar, birlikte eğitim gördükleri 16 Suriyeli çocukla birlikte, horon tepti ve büyüklere örnek sevgi mesajları verdi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Manisa'ya yerleşen Suriyeli mülteci çocukların eğitim hayatında zorlanmaması için yaşıtları devreye girdi. Manisa'da Gazi İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri mülteci çocuklar için 'Sev Kardeşim' projesini başlattı. Proje kapsamında, Cumhuriyet Meydanı'nda okul öğrencileri, birlikte eğitim gördükleri mültecilerle birlikte şenlik düzenledi. Öğrenciler ellerinde sevgi mesajları yazılı dövizler taşıdı.

Gazi İlkokulu Müdürü Abdulkadir Topçu, okulda 16 yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü belirtip, "Çocukları kaynaştırmak ve kendilerini yalnız hissetmelerini önlemek amacıyla sevgiyi güçlendiren projemizi başlattık. 16 yabancı öğrencimizin ailesi ile kardeş aile olduk" dedi.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş de, "Ülkemize gelen ve bize sığınan diğer vatandaşlarla gönül bağı oluşturmak, merhameti sevgiyi öğretmeyi amaçladık. Öğrencilerimiz ailelerin evlerine gitti, onlara destek oldu. Okulda çocuklarla birlikte kaynaştırma programı yapıldı. Bizler bu topraklarda bin yıldır kardeş yaşadık. Bu kardeşliği de sev kardeşim projesi ile gösteriyoruz" diye konuştu.

BİRLİKTE ŞARKI SÖYLEYİP, HORON TEPTİLER

Etkinlikte, okul öğrencileri ve yabancı öğrenciler birlikte şarkı söyledi, şiirler okudu. Harmandalı oynayıp, horon tepen çocuklar büyük alkış aldı. Etkinlikte Moumenat Alchıkh Hasan isimli Suriyeli öğrenci İstiklal Marşı'nı okudu, wushu gösterisi yapıldı.

Nermin UÇTU / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!