Suriyeli Başar İstiklal Marşı'nı ezbere okudu

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli Başar İstiklal Marşını ezbere okudu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:19

Suriyeli Başar İstiklal Marşı'nı ezbere okudu

Haberin Devamı

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde Mesleki Eğitim Merkezi’nde eğitim gören sığınmacı öğrenciler yıl sonu etkinliğinde yeteneklerini sergiledi. Suriyeli Başar Mahsan'ın İstiklal Marşı'nı ezbere okuması ilgiyle izlendi.
Etkinliğe, İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri ile Al Avde Geçici Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler katıldı. Bir konuşma yapan Mesleki Eğitim Merkez Müdürü Yusuf Yıldırım, kurumda yaklaşık 520 kişinin eğitim gördüğünü beilrterek “Merkezimizde şu ana kadar 10 bin kalfalık, 8 bin ustalık belgesi verildi. Kurumumuzda milli bilinci geliştirmek amacıyla İstiklal Marşı okuma yarışması da düzenlendi. Dereceye giren öğrencilerin okuyacakları İstiklal Marşı, şiir ve gösterileri ilgiyle izleyeceğinizi umut ediyoruz" dedi.
Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Hakan Kılınçkaya da Suriyeli sığınmacıların Mesleki Eğitim Merkezi’nde Türk dilini de öğrendiklerini vurgulayarak “İnşallah yakın zamanda meslek sahibi de olacaksınız" diye konuştu. 
Merkez bünyesindeki Al Avde Geçici Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı gecede İstiklal Marşı okuma yarışmasında Besar Mahsen birinci, Delal Hişşan ikinci ve Abdurrahim Mahsan üçüncü oldu. Yarışmanın birincisi Baser Mahsan, İstiklam Marşı'nı ezbere ve coşkuyla okuması büyük alkış aldı.

Ufuk AKTUĞİSKENDERUN (Hatay), (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!