Suriye'deki iç savaş

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki iç savaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:30

- Terör örgütleri PYD ile DAEŞ arasında Tel Abyad'da devam eden çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki vatandaşlardan sokağa çıkmamaları istendi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (AA) - Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile DAEŞ mensupları arasında devam eden çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde vatandaşlara sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Tel Abyad'da gece saatlerinde başlayan çatışmalar, zaman zaman şiddetini artırarak sürüyor. Kentteki çatışmalar, Akçakale ilçesinden de duyuluyor.

Savaş uçaklarının terör örgütü DAEŞ mevzilerini bombaladığı çatışmalar nedeniyle Akçakale Kaymakamlığınca vatandaşlara sokağa çıkmamaları konusunda uyarı yapılıyor.

Anonslarda çatışmalarda kullanılan mühimmatın zaman zaman sekerek Türkiye tarafına isabet ettiği, bu nedenle vatandaşların can ve mal güvenlikleri için mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları yönünde ikazlar yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu arada, Türkiye-Suriye sınırında konuşlu güvenlik güçleri, hudut hattındaki önlemlerini artırdı. Bazı vatandaşlar da sınır hattına gelerek gelişmeleri izledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!