Suriye'deki iç savaş

Güncelleme Tarihi:

Suriyedeki iç savaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:18

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Suriye'deki iç savaşa tepki için program düzenlenecek.

Sakarya Gençlik Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye'de yaşanan olaylarda 500 bine yakın insanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye'de yaşanan olayların 6. yılına girildiği belirtilen açıklamada, "Tarih, mazlum coğrafyalardaki katliamlara çanak tutan vicdan yoksunu politikaları asla silemeyecektir. Türkiye hak ve batıl ayrımında her zaman olduğu gibi hakkın yanında saf tutmaya devam etmekte, Sakarya ise kan ve gözyaşından beslenen coğrafyalardan gelen muhacirlerle sofrasını, aşını, suyunu paylaşmayı sürdürmektedir. Heyet olarak Suriye konusunda tüm hemşehrilerimizin dikkatlerini çekmek ve bu konudaki bilinci arttırmak ayrıca yardımların sayısını çoğaltmak için büyük bir eylem gerçekleştireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Suriye’de, 5 yılda Adapazarı, Serdivan ve Erenler nüfusu kadar insanın yaşamını yitirdiği belirtilerek, "'Suriye İçin 460 Bin Adım’ eylemini düzenliyoruz. 5 Mart'ta gerçekleştireceğimiz organizasyona geniş katılımlı bir yürüyüş ile başlayacağız. Ardından saat 13.00'de AKM önünde fotoğraf sergisi, yardım faaliyetleri ve çeşitli programlarda bir arada olacağız" denildi.

Ayrıca, açıklamada gerçekleştirecek programa tüm vatandaşlar davet edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!