Suriye’de siyasi çözüm içten olmalı

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de siyasi çözüm içten olmalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 20:38

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin dün 8 yıl aradan sonra İran’a ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Putin, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kremlin’den görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada Rusya ve İran’ın Suriye konusunda görüş birliğine varıldığı belirtildi. Kremlin görüşmeyi “oldukça yapıcı” olarak nitelerken, İran ve Rusya’nın, Suriye’de siyasi çözüm senaryolarını dayatan dış kaynaklı teşebbüslere karşı olduğu ve iktidar değişiminin seçim yoluyla olması gerektiğini savunduğunu ifade etti. 

LAİK Mİ, ŞERİAT ÜLKESİ Mİ

Ziyaretinden önce Putin, uranyum zenginleştirilmesinde kullanılan ileri teknolojinin İran’a satılmasını serbest bırakan kararnameyi de imzaladı. Moskova-Tahran zirvesinde 5 adet Rus yapımı S-300 füze bataryasının İran’a teslim tarihi de kesinleştirilmiş olacak. Zirvede gündemin ilk sırasında Suriye’deki gelişmeler yer aldı. Rus uzmanlara göre, Suriye’nin geleceği konusunda iki ülke arasında görüş ayrılığı bulunuyor. Rusya, Suriye’nin laik bir devlet olmasını, İran ise ‘Suriye İslam Cumhuriyeti’ olmasını istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!