Suriye toplantısına İran da davet edildi

Güncelleme Tarihi:

Suriye toplantısına İran da davet edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 22:25

ABD yetkililer, Suriye’nin geleceğine ilişkin yapılacak uluslararası toplantılara ilk kez İran’ın da davet edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İsimlerinin gizli kalması koşuluyla AP haber ajansına açıklamada bulunan ABD’li yetkililer, Suriye’de dört yılı aşkın süredir devam eden iç savaşı çözüme kavuşturmaya yönelik uluslararası toplantılara Tahran yönetimin davet edildiğini ifade etti.

Davetin Rusya tarafından İran’a iletildiği bilgisini veren yetkililer, İran’ın şu aşamada davete yanıt vermediğini dile getirdi.

KIRBY DE DOĞRULADI
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Avusturya’nın başkenti Viyana'da Suriye'deki krize siyasal çözüm bulunması için gerçekleştireceği görüşmelere "önemli müttefikler"in katılacağını belirtti. Kirby, İran'ın da bu görüşmelere davet edilmesinin beklediklerini söyledi.

Suriye’nin geleceğine ilişkin son toplantı yine Viyana’da Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun da katılımıyla ABD, Rusya, Türkiye ve Suudi Arabistan dışişleri bakanları arasında yapılmıştı. Bir sonraki görüşmelerin perşembe günü yine Viyana’da yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Görüşmelere dört ülkenin yanı sıra bu kez Almanya, İngiltere, Fransa, Ürdün ve Birleşik Arap Emirliklerinin de katılması bekleniyor.

SUUDİLER KARŞIYDI
ABD yönetimi, İran’ın uluslararası toplantılara katılma ihtimalini bir süredir göz önünde bulundururken, Suudi Arabistan’ın da aralarında bulunduğu ABD’nin bazı müttefikleri buna karşı çıkıyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!