'Suriye ordusu Şam yakınında stratejik kasabayı aldı'

Güncelleme Tarihi:

Suriye ordusu Şam yakınında stratejik kasabayı aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 15:27

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Lübnanlı Şii hareket Hizbullah'ın da yardımıyla, Şam yakınlarındaki stratejik bir kasabayı aldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Suriye ordusu Şam yakınında stratejik kasabayı aldı

Ordu ve müttefiklerinin, Ceyş ül-İslam ve Faylak er-Rahman adlı isyancı örgütler arasındaki çatışmadan faydalanarak etkili saldırılar düzenleyip Deyr es-Esafir kasabasını ele geçirdikleri bildiriliyor.

Suriye'deki muhalif gruplara yakınlığıyla bilinen Gözlemevi'nin başında bulunan Rami Abdulrahman, isyancıların Deyr es-Esafir'deki savaşçılarını cepheye gönderdiğini, orduyla birlikte hareket eden güçlerin de kasabaya, "hava gücü ile desteklenmiş şiddetli saldırılar düzenlediğini" söyledi. İslamcı isyancılar, Suriye iç savaşının başlamasından bu yana güçlü oldukları Doğu Guta'daki Deyr es-Esafir kasabasını 2012 yılından bu yana ellerinde tutuyorlardı.

Haberin Devamı

Nisan ayında Ceyş ül-İslam ile El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin müttefiki olan Feylak er-Rehman ve Ceyş el-Fustat arasında çatışmalar başlamıştı. Suriye ordusu, Doğu Guta bölgesinde ilan edilen ateşkes kapsamında olmasına rağmen Deyr es-Esafir'i Şubat ayından bu yana ele geçirmek için operasyonlar düzenliyordu. Hizbullah'ın desteğiyle yapılan son saldırı, İran destekli hareketin üst düzey bir liderinin isyancılar tarafından öldürülmesinden birkaç gün sonra geldi.

Hizbullah Suriye'deki savaşta Beşar Esad'a destek vermek için ülkeye binlerce savaşçı göndermişti.
Suriye'deki çatışmalarda 2011 yılından bu yana 270 bin kişi öldürüldü.

Suriye ordusu Şam yakınında stratejik kasabayı aldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!