Esad, Suriye'de yeni saldırı başlattı

Güncelleme Tarihi:

Esad, Suriyede yeni saldırı başlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 13:04

Suriye'de Esad rejimi, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Halep'i geri almak için yeni bir saldırı başlattı. Operasyona kara kuvvetlerinin de katıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

AFP muhabiri, Suriye ve Rus uçaklarının bölgeyi bombaladığını bildirdi. Reuters'a konuşan bir askeri kaynak, hava saldırıları ve top atışlarına "bir süre" devam edileceğini belirtti.

Suriye ordusundaki kaynak, Doğu Halep operasyonunun kara harekatını da kapsadığını söyledi. Kaynak, "Tüm askeri operasyonlar gibi bu harekat da hazırlayıcı hava saldırıları ve top atışı ile başladı. Bu saldırıların sonuçlarına ve etkisine göre de kara kuvvetleri devreye girecek" dedi.

Operasyon, Suriye ordusunun, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Halep'i geri almak için yeni bir saldırı gerçekleştireceğini duyurmasının ve sivillerden bölgeyi terk etmesini istemesinin ardından başladı. Suriye medyasına konuşan askeri yetkililer "çıkış noktaları" oluşturulacağını ve isyancılar da dahil herkesin bu noktalardan Doğu Halep'i terk edebileceğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Suriye ordusunun kuşatması altındaki Doğu Halep'te yaklaşık 250 bin sivil yaşıyor.

AA: 15 KİŞİ ÖLDÜ 

AA'nın sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Suriye ve Rus ordusuna ait jetler, Halep'te Esad güçlerinin kuşatması altındaki Ensari, Sukkeri, Tarık el-Bab ve Şear semtlerini bombaladı. Saldırılarda 15 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan çok sayıda sivil, sağlık ekiplerince olay bölgelerinden çıkarılarak tedaviye alındı.

AA muhabirine konuşan sivil savunma yetkilisi İbrahim Ebu Leys ise Rus jetlerinin Halep'te Ensari ve Mesekin Hananu semtlerine saldırıları sonucu iki sivil savunma ve bir itfaiye merkezinin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Ebu Leys, “Ruslar birkaç gündür Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri yoğun şekilde bombalıyor. Ruslar bugün iki sivil savunma ile bir itfaiye merkezine saldırdı. Saldırılarda can kaybı olmadı ancak bütün cankurtaran araçları kullanılamaz hale geldi” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!