Suriye hapları bunlar

Güncelleme Tarihi:

Suriye hapları bunlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 20:35

Hatay’da 2 baskında 11 milyon captagon uyuşturucu hapı ele geçti. 1’i Suriyeli 3 kişi gözaltına alındı. Suriye’de üretilen haplar, Türkiye üzerinden tüketimin yoğun olduğu Körfez ülkelerine gönderilecekti.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü Uyuşturucu Madde ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde uluslararası bir suç örgütüne yönelik yapılan takip sonucu, Hatay’da çarşamba günü saat 18.30’da operasyon düzenlendi.

ADRES KÖRFEZ ÜLKELERİ

Operasyonda, Suriye’de imal edilerek Türkiye üzerinden deniz yoluyla Körfez ülkelerine sevk edilmeyi bekleyen, kamyon yağ filtresi içine zulalanmış 7 milyon 326 bin captagon uyuşturucu hap ele geçirildi. Perşembe günü de yine Hatay merkezinde bir depoya baskın düzenlendi. Depoda paketlenmiş ve satışa hazır halde 3 milyon 600 bin captagon bulundu. 

‘NAKLİYECİLER’ GÖZALTINDA

Baskınlarda suç örgütünün organizatörü ve Suriye’de üretilen uyuşturucu hapların Türkiye üzerinden naklini koordine eden Suriye uyruklu 1 kişi ile 2 Türk vatandaşı gözaltına alındı. Hatay Valisi Ercan Topaca, yakalanan uyuşturucunun değerinin yaklışık 100 milyon TL civarında olduğunu açıkladı. 2006 yılında da Gaziantep’te yaklaşık 50 milyon adet sentetik uyuşturucu nitelikli captagon hap ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK TÜKETİCİ SUUDİLER

Captagon’un etken maddesi fenetilin hiperaktivite ve depresyona karşı veriliyordu. 80’lerde bağımlılığa yol açtığı gerekçesiyle yasaklandı. Reuters’ın bir haberine göre Suudi Arabistan, en büyük tüketici ülkelerden biri.

CAPTAGON’LU SAVAŞ İDDİASI

SURİYE’deki savaşla birlikte captagon’un üretim merkezinin Lübnan’ın Bekaa Vadisi’nden Suriye’ye kaydığı belirtiliyor. The Guardian gazetesinin haberine göre uyuşturucunun Suriye’deki gruplara gelir kaynağı yarattığı belirtilirken, savaşçılar arasında da captagon kullanımının popüler olduğu öne sürülüyor. Uyuşturucuyla, savaşçıların günlerce ayakta kalabildiği, göz kırpmadan insan öldürebildiği iddia ediliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!