Suriye’de para karşılığı Osmanlı taburu

Güncelleme Tarihi:

Suriye’de para karşılığı Osmanlı taburu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2012 00:00

The Guardian gazetesine göre Suriyeli isyancılar, yağma ve kavga yüzünden birbirlerine düşerken, Körfez ülkelerinden ve Türkiye’den para alabilmek için taburlara tarihi Osmanlı ya da Arap figürlerinin isimlerini veriyor.

Haberin Devamı

İNGİLİZ Guardian gazetesine göre isyanın başından beri ele geçirilen askeri araçlar, silahlar isyancılar için çok önemli ancak ülkenin kuzeyinde iki haftayı aşkın bir süredir savaş yeni bir evreye girdi. Talan yaşamın yeni bir yolu oldu. İsyancı komutanlar toplantılarda yağmalayacakları lüks araçları, silahları listeliyorlar. Yağmalananlar arasında ilaç depoları okullar da var.

Mal paylaşımı yüzünden isyancılar arasında çatışma çıkıyor. Örneğin Halep’te elleri kelepçelenmiş, kurşun yaralarıyla dolu cesedi El Bab kasabasında yolda bulunan isyancı komutan Abu Jameel, yağma kavgasında öldü. Halep askeri konseyinden Yüzbaşı Hüssam, Jameel’in çelik deposunun yağmasında çıkan kavgada öldürüldüğünü anlatarak “Yağma yüzünden çıkan bir kavgada öldürülmesi devrim için felaket. Çok üzücü. Halep’teki herşey yağmalandı” dedi.

Haberin Devamı

"ERBAKAN TABURU"NU BU VİDEOYLA DUYURDULAR / WEB TV

Suriye'de Yeni savaş başlayacak

Abara isimli 20’li yaşlarındaki genç isyancı , “Bir gün Beşar’a karşı savaş bitecek. Yağmacılarla hırsızlara karşı başka bir savaş başlayacak” dedi. Yağmanın dışında, isyancı gruplar genellikle yabancı finansörleri sayesinde var olabiliyor. Eğer bir finansörün ilgisi giderse tabur çözelebilir, isyancılar daha iyi maddi destek gören diğer taburlara katılabilir. Gazeteye göre sırf Körfez krallıklarından ve Türkiye’den para almak için taburlara tarihi Arap ya da Osmanlı figürlerinin isimleri veriliyor.

Erbakan’ın adını verdiler

Suriye’de Fatih Sultan Mehmet Taburu adıyla bir birlik kurulmuştu. Ayrıca Abdülhamit, Fatih, Nurettin Zengi ve Selim isimli taburlar da var. Dün ise Suriye’de bir grup Esad karşıtının yayınladıkları cihat videosunda Necmettin Erbakan Taburu’nu kurduklarını duyurdu. Erbakan’ın fotoğrafının her iki yanına konulmuş birer Kur’an-ı Kerim’in görüldüğü videoda, grup adına cihat açıklaması yapan sözcü, Suriye’de yaşanan “katliamı insanlık tarihine kazınmış en büyük lekelerden biri” olarak niteliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!