Sürgünden siyasete

Güncelleme Tarihi:

Sürgünden siyasete
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 00:00

Büyükbabası Kral 2’nci Umberto sürgüne gönderilen ve ancak üç yıl önce İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin çıkarttığı bir yasayla ülkesine dönebilen Prens Emanuele Filiberto, siyasete gireceğini söyledi. İtalyan Kraliyet ailesinin varisi Prens Emanuele Filiberto, siyasete atılmak için ısınma turlarına başladı.

Filiberto’nun büyükbabası Kral 2’nci Umberto, 1946 yılında referandum ile sürgüne gönderilmiş ve ülkede Cumhuriyet kurulmuştu. Babası Prens Vittorio Emanuele ile birlikte, Başbakan Silvio Berlusconi’nin çıkarttığı özel bir yasayla üç yıl önce sürgünden ülkesine dönen Prens Emanuele Filiberto, ilk iş olarak kendisinden üç yaş büyük Fransız sinema ve tiyatro oyuncusu Clotilde Courau ile evlenmişti.

Siyasete gireceğini, ‘2006 seçimleri çok yakında. Ben 2011 seçimleri için hazırlanacağım’ diyerek açıklayan Prens’e, sayıları gittikçe azalan Kraliyet sempatizanları da, merkezi Napoli’de bulunan ancak seçimlere katılmayan sembolik Kraliyet Partisi’nin başına geçmesi için baskı yapıyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!