Süreyya ve diğerleri

Sporda başarılı olan sporcularımıza verilen ödüllerin henüz karşılığının bulunmamasıyla yaşanan skandal gündemdeyken, bu kez Atletizm Federasyonu'nun maaş krizi çıktı.

Atletlerimizin geleceği düşünülerek maaş bağlanması kadar güzel bir adım olamaz. Ancak bazı başarılı sporcuların göz ardı edilerek sadece 17 sporcuya maaş bağlanması bir yana, bu paranın dağılımında açık bir çifte standart söz konusu. Dünya Şampiyonası'nda final koşup, 8. olan, Üniversite Oyunları'nda altın madalya kazanan Süreyya Ayhan'a ayda 500 milyon lira verirken, Avrupa sıralamasında birinci sıradaki (3 Avrupa birinciliği kazandı) Elvan Abeylegesse'ye 300 milyon uygun görmeye ne demeli?

Maaş dağılımda 7 farklı rakam var. En düşük rakam da 150 milyon ile Miyase Çelik'in. Federasyon Başkanı Mehmet Yurdadön, 2004 ve 2008 yıllarında başarı getirecek sporcuları hedefleyerek bu dağılımı yaptıklarını söylüyor ve ekliyor...

‘‘Süreyya'ya bu rakamı vermemizin nedeni kamuoyu isteği.’’

Şimdi siz sporcuları sınıflara ayıracaksınız, sonra da herbirinin altın madalya almasını isteyeceksiniz. Onlara eşit imkan sunmayacaksınız. Bunu anlamak mümkün değil. Önce hepsine eşit imkanı sağlayıp, sonra elde edecekleri başarıya göre ödüllendirseniz daha iyi olmaz mıydı?


Kupaya doğru

1934 Dünya Kupası'nın açılış maçında İtalya, ABD'yi 7-1 yenerken, Angelo Schiavo attığı 3 golle hat-trick yapan ilk Avrupalı oldu. Brezilya ve Arjantin'in ilk maçlarında elendiği 2. finallerde kupayı, finalde Çekoslovakya'yı 2-1 yenen evsahibi İtalya kazandı. 70 golün atıldığı (ortalama 4.118) kupayı 395.000 seyirci (ortalama 23.235) izledi. Çek Oldrich Nejedly kupanın gol kralı (5) oldu.


Salt Lake ne kadar güvenli?

ABD'de 11 Eylül'de yaşanan terör eyleminin ardından gelecek ay Salt Lake'de yapılacak 2002 Kış Olimpiyatı'nda can güvenliği kafalarda soru işareti. Kanada'da bir internet sitesi yaptığı ankette ‘Salt Lake City'nin olimpiyat sırasında güvenli olacağını düşünüyor musunuz?'' diye sordu. Ankete katılan 11347 kişinin yüzde 64'ü 'Evet', yüzde 36'sı da 'Hayır' yanıtı verdi.


Hewitt su çiçeğine yenildi


Kortlarda fırtına gibi esen teniste dünya sıralamasının 1 numarası Avustralyalı Lleyton Hewitt su çiçeğine yenik düştü. 20 yaşındaki genç tenisçi Avustralya'nın Perth kentindeki Hopman Kupası'nda önceki gün Alicia Molik ile birlikte İspanya'ya karşı mücadele verecekti. Ancak yapılan muayenelerde Hewitt'in su çiçeği hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Doktorlar bulaşıcı hastalığı yüzünden korta çıkamayan Hewitt'in kız arkadaşı Belçikalı Kim Clijsters'i de yakın takibe aldılar. Ancak Clijsters'in küçükken bu hastalığı geçirdiği ortaya çıktı.

Hewitt su çiçeği yüzünden Hopman Kupası'ndan oldu, ama sıkıntısı bununla bitmiyor. Avustralya Havayolları Quantas, bulaşıcı hastalık geçirenleri, doktordan temiz raporu olmadan yolcu olarak kabul etmiyor. Doktoru, uçakla Perth'ten ayrılması güçleşen Hewitt'in yetişebileceğini söylese de, 14 Ocak'taki Avustralya Açık'ta oynaması zor gözüküyor.


Buzdan TV'ye

Franziska Schenk, Almanya'nın yetiştirdiği başarılı sürat patencilerinden biriydi. Bir kaç yıl önce çıplak vücudunun üzerini boyatarak verdiği bu poz çok konuşulmuştu. İki kış olimpiyatında ve dünya şampiyonalarında madalyalar kazanan Schenk, 2 ay önce aktif spor yaşamını noktaladı. Yeniden pistlere dönüp dönmeyeceği konusunda kapıyı açık bırakan 27 yaşındaki Schenk, şimdi ARD televizyonunda sohbet programı yapıyor.
Yazarın Tüm Yazıları