Süren akıllanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Süren akıllanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Bundan bir kaç hafta önce uzun süre hazırlanılıp, büyük rekabetlerin yaşandığı Futbol Genel Kurulu ne yazık ki, toplanamadı. Başkan adayları çekildiler. O gün de söyledim, bu gün de söylüyorum. Bu karar Celal Doğan ile M.Ali Yılmaz'ın kişisel tasaruflarıdır. Ancak, çok üzüldüğümü de ilave etmiştim. Hatırlayacaksınız, bu yapılamayan genel kurul sonrası, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Faruk Süren için bir yazı yazdım ve ona bir Galatasaraylılık dersi vermek istedim. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı'nın ne gibi özelliklere sahip olması gerektiğini anlattım ve söz konusu Galatasaray olduğu zaman, arada dargınlıklar, kırgınlıklar da olsa, can düşmanın da olsa, sarı kırmızılı bayrağın altında toplanmak şarttır dedim. Çünkü, bizlere Galatasaraylılık böyle anlatıldı. Ve bizler de bu duygularla yoğrulup, bugünlere geldik.

Önce şöyle geçmişi biraz deşelim. Faruk Süren ne yaptı da ben onu böylesine tenkit ettim diye bakalım. Faruk Süren başkan olur olmaz, ondan önceki başkan Alp Yalman'ı Futbol Federasyonu Genel Kurul üyeliğinden silmiş atmış. Bundan Alp Yalman'ın haberi bile yok. Böylesine bir ayıbı Galatasaray Başkanlığı apoletini omuzlarında taşıyan birisi nasıl yapar? Yaparsa da, Galatasaray'ın aklı başında camiası bunu kabullenir mi? Cevabım kesin ve net. Asla. Bunun acısını Galatasaray'ın vefa, sevgi, saygı gibi özelliklerini yok etmeye çalışan Faruk Süren'e Galatasaray camiası en kısa zamanda verecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

ŞAMPİYONLUK YETMEZ

Faruk Süren belki diyor ki, ‘‘Galatasaray futbol takımı çok iyi gidiyor. Bu bana yeterli.’’ Gene ona cevap vereyim. Asla değil. Galatasaray kongre üyesi ile tribündeki Galatasaraylılar ayrı düşünür. Galatasaray kongre üyeleri elbette ki, şampiyonluklarla mutlu olurlar, onur duyarlar ve bu mutluluğu ona yaşatan futbolcuları, teknik direktörleri, hatta ve hatta yönetim kurulunu alkışlarlar. Ancak, Galatasaray Kongre üyelerinin tatminliği sadece şampiyonluklarla geçiştirilemez. Onlar için Galatasaray, sevgisi, saygısı, vefası, şerefi ve sarı kırmızılı bayrağı her şeyden, hatta yüz tane şampiyonluktan daha önemlidir.

Alp Yalman, şu anda da Futbol Federesayonu başkanı adayı. Herkes ne bekler, Galatasaray başkanı ortaya çıkmalı, basın toplantısı yapmalı‘‘Ben Galatasaray Spor Kulübü olarak, delegelerimle birlikte Yalman'ın yanındayım’’ demeli. Ama o gene içindeki Alp Yalman nefretini kusmaya devam ediyor ve tam tersine davranıyor. Diğer Başkan adayı Kaya Çilingiroğlu ağabeyimiz tüm spor camiamızın babasıdır. Onu sevip, saymayan aramızda kimse yoktur. O iş başka. Ama Kaya Çilingiroğlu ağabeyimizin karşısında eğer 15 yıla yakın Galatasaray da As başkan ve Başkan olarak görev yapmış, Babası Mustafa Vacit Yalman Galatasaray futbol tarihine geçmiş bir Alp Yalman Federasyon başkanı adayı ise Galatasaray nerede olmalı beyler. Sevgili Kaya Ağabeyimin ne kadar dürüst bir insan olduğunu hepimiz biliyoruz. Beni çok sevmesine rağmen şimdi muhakkak kızacak. Ama mühim değil. Ben onu gene çok seviyorum.

İKİ BAŞKAN

Faruk Süren, bugün Galatasaray'ın asbaşkanı bana göre. Galatasaray Başkanı Ali Şen. Ali Şen ağzını açıyor. Faruk Süren de onun hık deyicisinin mık deyicisi. Şen'in söyledikleri Süren için emir. Önce Faruk Süren 3 yabancıdan yanaydı. Ali Şen istiyor diye onun gemisine bindi. Gitti 4 yabancı aldı. Ali Şen'in 4. yabancısını dikkatle izliyorum. Şu andaki görüntü elinde patlayacak gibi. Biraz da Ali Şen'den söz edeyim. Aklına ne gelirse onu yapmakta mahir. Erdoğan Şenay'ı aynı Faruk Süren'in yaptığı gibi Futbol Genel Kurul'undan ihraç etti. Şimdi de Erdoğan Şenay'ı arayıp ‘‘Sen Fenerbahçe'nin Kaya Çilingiroğlu'nun yanındaki asbaşkanısın’’ diyor. Şenay şaşkın. Bir gece beraber olduk. Sabaha kadar ağlamaklıydı. İşte size iki büyük kulübümüzün iki ilginç ve sadece kendi çıkarlarını düşünen iki başkanı Ali Şen ve Faruk Süren

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!