Süreç turizme doping oldu

Güncelleme Tarihi:

Süreç turizme doping oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

Çözüm süreciyle birlikte Güneydoğu turlarını yeniden başlatan turizm şirketleri ilgiden memnun.

Haberin Devamı

2011 yılında talep olmaması nedeniyle kapatılan ‘GAP turları’ yeniden açılmaya başladı. 2012 yılında haftada 1 kez olarak düzenlenen turlar, 2013 yılında 4’e çıkarıldı. Bölgeye otobüsün yanı sıra artık uçaklı turları  da düzenleniyor.Barış sürecinin de etkisiyle son 1 yılda Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne olan talep yüzde 400 artarken, bölgeye en çok İstanbul ve İzmir’den ilgi gösteriliyor. Bölgede yaşanan barış ortamının turizm için büyük faydası olduğunu ifade eden Etstur Kültür Turları Müdürü Serdar Eşmeli, mevcut sürecin devam etmesi halinde GAP özelinde talep artışının devam edeceğini dile getirdi. Kültür turlarında 2014 yılında yüzde 30’luk büyüme hedeflediklerinin altını çizen Eşmeli, “GAP turlarını 5 ve 7 günlük paketler halinde pazarladık. Gelen yoğun talep üzerine 3 günlük haftasonu için de GAP turları düzenleniyor. Hafta sonu kültür turu denilince akla Kapadokya geliyordu. Şimdi GAP turları da var” diye konuştu.

YENİ DESTİNASYONLAR VAR

Barış havasıyla birlikte daha önce güvenlik nedeniyle güzergaha dahil olmayan yeni destinasyonlarla da GAP turlarının içeriğinin zenginleştirildiğine de dikkat çeken Eşmeli, “Açılımla birlikte GAP turlarımızda yüzde 400 artış var. Etstur bünyesinde kültür turlarına yaklaşık yılda 25-30 bin kişi gidiyor. Süreçle birlikte GAP turlarımız tarihinde görülmedik bir artış yaşıyor. Kasım sonuna kadar GAP turlarına yaklaşık 3 bin kişi götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

ÜÇ AYRI TUR PLANI

Şu ana kadar alınan rezervasyonlara bakıldığında sezon sonu itibariyle bu alanda büyük bir artış olacağını öngördüklerini kaydeden Serdar Eşmeli, “Artan talebi karşılamak için Atlasjet ile uçaklı turlara başladık.  Bu turlar misafirlerin alabilecekleri yıllık izinleri doğrultusunda  planlayabilecekleri  tatil periyotları göz önüne alınarak üç ayrı uzunlukta yapıldı. Butik Gap turu perşembe günü hareket edip 3 gece otel konaklaması yaparak pazar günü dönüyor. Diğer alternatiflerde 5 ve 7 gece otel konaklaması seçenekleri mevcut turlarımız önümüzdeki hafta itibarı ile  hareket  etmeye başlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tur kapsamında bulunan yerler

Haberin Devamı

GAP turu hakkında bilgiler veren Serdar Eşmeli, turun ilk gününde Zeugma Antik Kenti’nden eserlerin sergilendiği Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’nin yer aldığını ve Etstur rehberlerinin anlatımı ile gezinin sürdüğünü kaydetti. Eşmeli, “Müzeden sonra Gaziantep evi Medusa Evi’ne (Taş Ev) hareket ediliyor. Birecik üzerinden Halfeti’ye varılıyor. Burada özel teknelerle Birecik Barajı’nın sular altında bıraktığı, sadece minaresinin sular içinden görülebildiği Savaşan Köyü ve Rumkale’ye hareket ediliyor. Daha sonra iki saatlik otobüs yolculuğu ile Şanlıurfa üzerinden Harran’a varılıyor. Dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi, Ulu Camii (Cami El Firdevs), Adem ile Havva’nın evlendiği yer, Rasathane ve şehir surlarını gezilerek, Şanlıurfa’ya varılıyor”dedi.

Haberin Devamı


Balıklıgöl’den Hasankeyf’e uzanıyor

ETSTUR’un davetlisi olarak gittiğimiz bölgede, Ets’nin düzenlediği GAP turlarının  ikinci gününde gezilen yerler hakkında da açıklamalarda bulunan Eşmeli şunları söyledi: “Balıklıgöl ve Hz. İbrahim’in Makamı’nın yanı sıra Urfa’da bir çok yer ziyaret ediliyor. Üçüncü gün Mardin’de Mor Gabriel Manastırı, Midyat Konukevi, Gümüşçüler Çarşısı, Hasankeyf, Artuklu Köprüsü’nü, dördüncü gün ise dünyanın sekizinci harikası olan Nemrut Dağı ziyaret ediliyor. Adıyaman Atatürk Barajı ve Eski Çarşı gibi birçok yer gezilerek tur Gaziantep’ten İstanbul’a uçak yolculuğu ile tamamlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!