Sur'dan tahliye edilen 6 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Surdan tahliye edilen 6 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2016 22:01

Diyarbakır'ın sokağa çıkma yasağı devam eden ilçesinde süren operasyonlar kapsamında 2 Mart tarihinde tahliye edilen 9 kişiden biri emniyette, 2'si de adli kontrol kararıyla tahliye edilirken, 6'sı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

 

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz imzasıyla akşam saatlerinde yapılan açıklamada emniyette sorgusu tamamlanan ve adliyeye sevkedilen şüphelilerin yapılan yargılaması hakkında detaylı bilgi verildi. Başsavcılık açıklaması şöyle:
 
"İlimiz Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağı bulunan ve halen bölücü terör örgütü mensupları tarafından kolluk kuvvetlerine karşı silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirilen bölgeden 02/03/2016 tarihinde M.Ş.P., İ.K., F.K., M.A., M.S.P., S.A., S.S., İ.B. ve M.Ç. isimli şüpheli 9 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2016/6748 numarasıyla soruşturma başlatılmakla; Şüpheli M.Ş.P. Cumhuriyet Başsavcılığımız'ın talimatı ile Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest bırakılmış, şüpheliler F.K. ve S.A. isimli 2 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümleri'nin Uygulanması, şüpheliler M.S.P. ve S.S. isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları, İ.K., M.Ç., M.A. ve İ.B. isimli 4 kişi hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmaları talebi ile Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir.
 
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nin 2016/93 sorgu numarası ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler F.K. ve S.A. Hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından Adli Kontrol Hükümleri'nin Uygulanmasına, 2016/94-95-96-97-98-99 sorgu numaralı sorgularının ardından şüpheliler M.S.P. ve S.S. isimli 2 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 (Silahlı Terör Örgütüne üye olma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına, şüpheliler İ.K., M.Ç., M.A. ve İ.B. isimli 4 kişi hakkında ise Türk Ceza Kanunu'nun 302/1 (Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozma) maddesi kapsamındaki eylemleri iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumlarına uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişlerdir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2016/6748 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği,
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

BAKMADAN GEÇME!