Sur'daki terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Surdaki terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 10:46

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Kaçar ve Kablan'ın cenazeleri düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi- Kablan'ın oğlu komando beresi takarak şehitleri asker selamıyla uğurladı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuşlar Mustafa Hakan Kaçar ve Osman Kablan için cenaze töreni düzenledi.
Diyarbakır Askeri Hastanesi'ndeki törende şehitlerin naaşları meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, dua edildi.
Haberin Devamı

Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün, ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Şehit Kaçar'ın eşi Elif, kız kardeşi Döndü, annesi Emine, babası Yunus Kaçar ile şehit Kablan'ın annesi Elmas, babası Mustafa, oğulları Yasin ve Mustafa ile eşi Mahmure Gülay törende hazır bulundu.

Şehitlerin yakınlarının gözyaşı dökmesi üzerine Kablan'ın babası Mustafa Kablan, "Ağlamak yok" dedi. Kablan'ın oğlu Yasin de komando beresi takarak, şehitleri asker selamıyla uğurladı.

Daha sonra şehit Kaçar'ın cenazesi Afyonkarahisar'a, Kablan'ın naaşı Kırıkkale'ye gönderildi.

Haberin Devamı

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Demir, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, İl Emniyet Müdürü Adnan Daşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Hava Baştabip Kıdemli Albay Servet Emeksiz, silah arkadaşları ve bazı vatandaşlar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!