Sur'daki terör operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Surdaki terör operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 18:36

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde operasyonlar kapsamında sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgede, "bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istedikleri" yönündeki talep üzerine güvenlik güçlerince operasyona, 15.30-17.00 saatleri arasında ara verilerek, güvenlik koridoru oluşturuldu- TSK ve emniyet unsurlarınca sivillerin güvenli şekilde tahliyesi, teröristlerin de teslim olması için alınan tüm önlemlere rağmen bölgeden herhangi bir sivil ve terörist çıkmadı

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen, "bazı vatandaşların bulundukları mahalleden çıkmak istediklerine" dair talep üzerine bir süre operasyonlara ara verilmesine rağmen, bölgeden herhangi bir sivil çıkmadı.

Sur'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesinin bir bölümünde kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 28 Kasım 2015'ten bu yana devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Valiliğine, bazı sivil toplum kuruluşlarınca, "sokağa çıkma yasağının sürdüğü bölgede halen sivil vatandaşların bulunduğu, bu vatandaşların bulundukları bölgeden çıkmak istediklerinin" belirtilmesi üzerine 4 Şubat'tan bu yana söz konusu bölgede sivillerin tahliyesi, teröristlerin teslim olması için gereken önlemlerin alınacağı, her türlü kolaylığın sağlanacağı yönünde sık sık zırhlı araçlardan anonslar yapıldı.

Haberin Devamı

18 Şubat Perşembe günü bölgede güvenlik güçlerince tüm tedbirlerin alınmasına rağmen bölgeden çıkış yapan olmadı. 19 Şubat Cuma günü operasyona ara verilen süreçte 1'i yaralı 6 kişinin güvenli şekilde tahliyesi gerçekleştirildi.

22 Şubat günü 3 teröristin teslim olduğu bölgede bugün de güvenlik güçlerince sivillerin tahliyesi, teröristlerin teslim olması için 15.30-17.00 saatleri arasında güvenlik koridoru oluşturulacağı yönünde zırhlı araçlardan anons yapıldı.

- "Bu sizin için yapılmış son çağrıdır"

Güvenlik güçlerince yapılan, "Bu sizin için yapılmış son çağrıdır. Gerekli güvenli koridor oluşturuldu. Çıkmak isteyenler güvenli şekilde tahliye edilecektir" ifadelerine yer verilen anonslarda ambulanslar ile sağlık görevlilerinin bölgede hazır bekletildiği vurgulandı.

Anonslara ve alınan tedbirlere rağmen bölgeden herhangi bir sivil ve terörist çıkmadı.

Operasyona ara verilen bölgede güvenli şekilde tahliye için alınan önlemler ile TSK ve emniyet unsurlarının bekleyişi havadan da görüntülendi.










Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!