Sur'daki terör mağduru ailelere destek

Güncelleme Tarihi:

Surdaki terör mağduru ailelere destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:31

- İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşlarınca Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör mağduru aileler için toplanan yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı- İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği Genel Başkanı Türkmentepe: - "Suruç'ta, Ankara'da, Cizre'de, Sur'da, Sultan Ahmet'te, Reyhanlı'da, Nusaybin'de yiten her can bizim, sönen her ocak bizim"

Haberin Devamı

DİYARBAKIR (AA) - İzmir'deki sivil toplum kuruluşlarınca Sur ilçesindeki terör saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler için toplanan 1 tır yardım malzemesi kente geldi.

Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, Ege Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği ile İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından toplanan 500 çift çocuk ayakkabısı ve bin koli gıda malzemesinden oluşan yardım, Diyarbakır'a ulaştı.

Yardımların bir kısmı Bağlar ilçesinde ailelere dağıtılırken, geri kalanının ise CHP İl Başkanlığınca terör saldırıları sebebiyle mağdur ailelere ulaştırılmak üzere sivil toplum kuruluşlarına teslim edileceği belirtildi.

İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği Genel Başkanı Gürol Türkmentepe, olayların başladığı günden bugüne çok sayıda sivilin öldüğünü, asker ve polisin şehit düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

"Suruç'ta, Ankara'da, Cizre'de, Sur'da, Sultan Ahmet'te, Reyhanlı'da, Nusaybin'de yiten her can bizim, sönen her ocak bizim" diyen Türkmentepe, şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'nin en batısından, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu İzmir'den geldik. Diyarbakır'daki ve bu bölgedeki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek, omuz vermek istedik. 'Batı sessiz kalıyor, 'Duygusal kopuş yaşanıyor' sözlerinin asılsız olduğunu, yaşadığınız her acıyı kalbimizde hissettiğimizi bir kez de buradan söylemeye, barışın sesini buradan tekrar yükseltmeye geldik."

Savaştan, ölümden yana olmadıklarını, barıştan ve yaşamdan yana olduklarını belirten Türkmentepe, "Asker, polis, çocuk, kadın, erkek, genç ve yaşlılar ölmesin. Aynı topraklar üzerinde kardeşçe yaşamımızda mümkün. Bu sorunun çözüm yeri parlamentodur" ifadelerini kullandı.

İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vehap Savaşan da kardeş olduklarını ve birlikte olduklarını göstermek için geldiklerini söyledi.

Topladıkları yardımlarla bir nebze olsa da ailelere yardım etmeyi amaçladıklarını ifade eden Savaşan, "Balkan dernekleri federasyonları ve dernekleri olarak her zaman sizlerin yanında olacağımızı, sizlerle beraber olacağımızı anlatmak istedik" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yardımları teslim alan CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şerif Doğru ise halkların kardeşliği açısından bu ziyareti çok anlamlı bulduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin bütünlüğü içinde çözülemeyecek hiçbir sorunun olamayacağını belirten Doğru, Kürt sorununun meclis çatısı altında çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamanın ardından Sur ilçesini ziyaret eden grup, esnaf ile sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!