Sur'da yaralanan asker babaevine geldi

Güncelleme Tarihi:

Surda yaralanan asker babaevine geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:14

- Gazi Deniz: - "En kısa zamanda görevime döneceğim"

Haberin Devamı

ADIYAMAN (AA) - Tokat'tan görevli gittiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Özel Harekatçı Uzman Erbaş Hüseyin Deniz, tedavisinin ardından Adıyaman’ın Besni ilçesindeki babaevine geldi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Komutanlığındaki (GATA) tedavisinden sonra babaevine gelen Deniz’i Besni İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Tut Kaymakamı Mehmet Aksu, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Ali Tekin, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk ve İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayı anlatan Uzman Erbaş Hüseyin Deniz, çatışma anında evleri kontrol ederken sırtından vurulduğunu söyledi.

Yaralandığında bilincini kaybetmediğini belirten Deniz, şöyle dedi:

"Sur’daki operasyonlar sırasında binalara giriş yapıyorduk, evleri kontrol ediyorduk. Bir eve giriş sırasında binanın ikinci katında ben merdiven dairesinde beklerken arkadaşa yardım edecektim. O sırada arkadan mermi geldi. Nereden, ne şekilde geldi anlamadım. Orada bilincim yerindeydi çok fazla bilinç kaybı yaşamadım. Sağolsun özel kuvvetler bana ilk müdahaleyi orada yaptı. Sonra Diyarbakır Askeri Hastanesinde güzel bir ameliyat geçirmişim. Birkaç saat orada yattıktan sonra zaten jetle Ankara’ya getirdiler. Aileme Diyarbakır Sur’a gittiğimi söylememiştim. Bir gün sonra babam ve amcam yanımdaydı. Çok şükür bitti, geçti, gitti Allah'a şükür. En kısa zamanda görevime döneceğim."

Haberin Devamı

Baba Hayri Deniz de oğlunun sağlıklı olduğunu öğrenince sevindiklerini belirterek, devletin kendilerine gösterdiği şefkati unutmalarının imkansız olduğunu söyledi.

Anne Şerife Deniz de oğlunun vurulduğunu duyduğunda çok üzüldüğünü ifade ederek, "Vurulduğu anı duydum neye döndüğümü bilmedim. Ben oğlumu Tokat’ta biliyordum. Polisler gelip sorunca Tokat’ta dedim. Yaralı dediler ama çok korktum. Çocuğumla konuştuk ama hala şokundayız yani. Çocuğum hala iyi değil ama ne yapayım buna şükür yine. Oğlumun sağlıklı olduğu beni nasıl sevindirdi anlatamam. Bütün hastalara ve benimkine de Allah acil şifalar versin. Hepsini Allah esirgesin inşallah" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!