Sur ve İdil’de TEOG sınav yerleri değiştirildi

Güncelleme Tarihi:

Sur ve İdil’de TEOG sınav yerleri değiştirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 13:07

Diyarbakır’ın merkez Sur ve Şırnak’ın İdil İlçesi’nde yaşanılan olaylar nedeniyle 25-26 Kasım'da yapılan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) birinci dönem ortak sınavlarına katılacak 8’inci sınıf öğrencilerinin sınav merkezileri değiştirilerek ilçelerde bulunan başka okullara kaydırıldı. Sur İlçesi’ndeki 4 okulda barikat ve hendekler nedeniyle eğitim yapılamadığından 4 okulun öğrencileri uzun süredir ilçedeki başka okullarda eğitimlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Merkez Sur İlçesi’ndeki Yavuz Selim, Cumhuriyet, Süleyman Nazif ile Mardinkapı İlköğretim Okulu’ndaki öğrenciler ilçedeki başka okullarda eğitimlerini sürdürürken, öğrencilerin TEOG birinci dönem ortak sınavlarına da okullarında giremeyecekleri belirtildi. Sur İlçesi’nde bulunan Yavuz Selim ve Mardinkapı Ortaokulu’ndaki 8’inci sınıf öğrencilerinin bu okullarda eğitim yapılamaması nedeniyle ilçede eğitimlerini sürdürdükleri okullarda sınava girecekleri belirtildi. Sur ilçesinde eğitimin yapılamadığı söz konusu 4 okulda sadece 1 Kasım seçimlerinde alınan olağanüstü güvenlik önlemi ile sandıklar kurulmuş ve oylar kullanılmıştı.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Adnan Hurata, TEOG birinci dönem sınavında Diyarbakır’da toplam 397 okulda, 2 bin 416 salonda, 33 bin 244 öğrencinin sınava gireceğini, 6 bin 903 öğretmen ve idarecinin görev yapacağını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Hurata, sınavların sorunsuz gerçekleştirilmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Ayrcı, Şırnak’ın İdil İlçesi’ndeki Turgut Özal ve Yeni Mahalle’de bulunan 4 okulundaki öğrencilerin de yine hendek ve barikat nedeniyle TEOG birinci dönem ortak sınavlarına kendi okulları yerine başka okullarda sınava girecekleri belirtildi. Başkanlığını ilçe Kaymakamının yaptığı İlçe Sınav Yürütme Komisyonu’nun aldığı karara göre, Turgut Özal Mahallesi’ndeki Bener Cordan Ortaokulu’nda ve Yeni Mahalle’deki Cumhuriyet Ortaokulu’nda sınava girecek öğrenciler Yukarı Mahalle’de bulunan Anafartalar İlkokulu’nda soruları yanıtlayacak. Atatürk Ortaokulu’nda sınava girecek öğrenciler ise, Yukarı Mahallede bulunan Veysel Karani Ortaokulu’na kaydırıldı. Yine, Fatih Ortaokulu’nda sınava girecek öğrenciler, Yukarı Mahallede bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda sınava girecek. 

İdil’de hendek ve barikatlar nedeniyle toplam 440 öğrencinin sınav yeri değişmiş oldu. 1 Kasım seçimlerinde de söz konusu mahallelerde kazılan hendek ve barikatlar nedeniyle buradaki seçim sandıkları da başka mahallelere taşınmıştı.

Nusaybin’de ertelendi

Haberin Devamı

Mardin’in 11 günden bu yana sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi’nde Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavı 12-13 Aralık 2014 tarihlerine kaydırıldı. Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "25-26 Kasım 2015’te yapılması planlanan TEOG Sınavı ilçemizde iptal edilmiş olup 8'inci sınıf öğrencilerimizin tümü mazeret belirtmeksizin 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılacak telafi sınavına katılacaklardır" denildi.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!