Sur şehitleri

Güncelleme Tarihi:

Sur şehitleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 16:54

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyondan 3 acı haber daha geldi. Aydınlı Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı PKK’lı teröristlerin tuzaklı patlayıcıyı infilak ettirmesiyle şehit oldu. Kayserili özel harekât polisi Musa Yüce ile Ordulu Uzman Çavuş Nuh Özdemir’i keskin nişancılar şehit etti.

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur’da şehit olan polis Musa Yüce’nin 3 yaşındaki kızı Zehra’nın tabutun arkasından “Baba, baba” diye ağlaması, törene katılanların yüreklerini dağladı. 

Sur şehitleri

SUR’DA 3 ŞEHİT

Sur ilçesinde önceki gece Fatih Mahallesi Yıkık Kaya Sokak içinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı (29) ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Karabacaklı, tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. İlçenin Fatihpaşa Mahallesi Yenikapı Sokak’ta ise operasyon yapan güvenlik güçlerine dün teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda Özel Harekât polisi Musa Yüce (32) boynundan vurularak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Yüce, kurtarılamayarak şehit oldu. PKK’lı teröristler, dün saat 15.00 sıralarında yine keskin nişancı tüfeği Kanas’la saldırdı. Açılan ateş sonucu yaralanan Uzman Çavuş Nuh Özdemir (26), Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı ancak kurtarılamayarak şehit oldu. 

Haberin Devamı

Sur şehitleri

EŞİNİN TABUTUNA SARILDI

Musa Yüce (32) için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene şehidin eşi Hatice Yüce, 3 yaşındaki kızı Zehra ve 10 aylık oğlu Muhammet Ali’yle birlikte katıldı. Kadın polislerin teselli etmeye çalıştığı şehit eşi daha fazla dayanamayarak eşinin tabutuna sarıldı. Hatice Yüce, “Canım, bir tanem, ne olur kalk bizi bırakmayacağına söz verdin bir tanem. Yaşadığını biliyorum, ne olur gitme, beni bırakma ne olur. Yaşıyorsun biliyorum” diyerek gözyaşları döktü. Şehit Yüce’nin tabutu kaldırılırken, şehidin eşi ve kızları arkasından yürüdü. Bu sırada şehit kızı Zehra, babasının tabutunun arkasından “Baba, baba” diye bağırdı. Minik kızın bu sözleri , törene katılanların yüreklerini dağladı. Minik Zehra’nın daha sonra annesine “Anne babam” demesi üzerine Hatice Yüce, “Baban uyuyor artık uyanmayacak kızım. Aldılar onu bizden, kıydılar” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit Musa Yüce’nin cenazesi Kayseri’ye gönderildi. Şehit Uzman Çavuş Karabacaklı için memleketi Aydın Karacasu’da dün yapılması planlanan cenaze töreni, cenazeyi taşıyan uçağın Diyarbakır’dan olumsuz hava şartları nedeniyle havalanamaması üzerine iptal edildi. 

Haberin Devamı

GEÇİCİ GÖREVLE SUR’DAYDI

Şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir’in Ordu’nun Akkuş ilçesi Salman Mahallesi’nde yaşayan ailesine acı haber verildi. Anne Esme Özdemir fenalaştı. 2014 yılında mesleğe başlayan ve Diyarbakır’ın Kulp’ta görevliyken geçici görevle Sur’a giden Özdemir’in 1.5 yıllık evli olduğu belirtildi.  DHA

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!